| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 19, 2011 10:33 Заглавие: Необясним поне за мен ефект с едно ТХО |
|
|
Преди време имах проблем със същото ТХО. Тогава с първото заливане със смола стана перфектно (е, с малко лош външен вид ). Сега от три дена се боря със същото - заливам със смола, чакам 24 часа, пускам и след половин минута почва да съска. Изчегъртах, залях пак и на другия ден - същата работа. Накрая забелязах, че ако доближа метален (и не само) предмет до заливката и спира съскането. Направих го така с една замасена ламаринка и засега е ОК
Вероятната причина за ефекта е "кофража" който ползвах - картон от опаковката на смолата, но не мога да си обясня защо става така - какво пречи хартията в случая?!
П.С. въпросното ТХО го няма никъде, което е другия необясним "ефект"  _________________ All Rights Reserved |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Май 19, 2011 12:15 Заглавие: |
|
|
Тия заливки стават само в случай на пробив на кабела извън ТХО.Ако вътре се е попрекъснало-във връзката към кабела-няма оправия.Туй с ламаринката е от ден до пладня-ще има фоерверки ми се струва.Проблема изобщо не ти е в хартията-разрядите ги почва орщр от вътрешността. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Май 19, 2011 13:27 Заглавие: |
|
|
Да, наистина радостта ми беше прибързана - след един час работа почна да църка пак и отново го изчоплих и залях - сега освен да чакам повече от 24 часа, понеже при чопленето забелязах, че отвътре смолата не се е втвърдила така както е от външната страна. Според мен искренето е навън - от извода на кабела към ферита - така беше и предния телевизор. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
Boiko Опитен потребител

Регистриран на: 01 Апр 2004 Мнения: 547 Местожителство: София-Люлин 8 зад Билла 0888 491 426
|
Пуснато на: Чет Май 19, 2011 14:39 Заглавие: |
|
|
Изрежи едно стъкло и го сложи между ферита и "комина", фиксирай със топъл силикон и както казва един наш познат - "Пей сърце"  _________________ НБС-СЕБТ http://www.nbs-set.com/
http://tvbonel.alle.bg |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 19, 2011 15:19 Заглавие: |
|
|
Според мен там където е заливано,добре ама там дето не е изолацията си е направила микропукнатини и ако не сега след много кратко време бак ще има пробив.Аз по скоро бих си поиграл с разместване на краката да приспособя друго тхо ако е толкова зор. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
Todorov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 19, 2011 15:27 Заглавие: ре: |
|
|
| Защо не използва за кофража клипс от руска каскада. Нямаше ли място да го наденеш отгоре? Малко го поорязваш за да прилепне хубаво и става. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Май 19, 2011 18:16 Заглавие: |
|
|
Залях го пак по първия метод, само, че с кофраж от опаковка от едно дистанционно. Ако след 30 часа - тоя път ще чакам повече- ако не стане, ще мисля за друг метод - или стъкло или от руска каскада, а в краен случай ще опитам приспособяване на друго ТХО _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
|