Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Рад.телефон HARVEST HT-3a, краен транзистор!!
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Joniks-serviz
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: България-Пловдив

МнениеПуснато на: Пет Юни 03, 2005 19:14    Заглавие: Рад.телефон HARVEST HT-3a, краен транзистор!! Отговорете с цитат

Привет колеги! Имам го 7-8 години и съм много доволен от него , но неговата батерия отдавна е извън строя и ползвам не оригинална , която зареждам с външно зарядно!Та днес в момента в които я слагах се заговорих с клиент и обърнах полюсите Embarassed ефекта Ви е ясен! Крайния транзистор изпуши.Молбата ми е ако някой раполага с такъв или има схема за него нека ми я прати тъй като трудно го прочитам мисля , че е BL 150 може и да греша или ако някой има идея от къде мога да го закупя да сподели !! Благодаря предварително!! Sad
РЕМОНТ НА ТЕЛЕВИЗОРИ,LCD,PLASMA,АУДИО И ВИДЕО,ЛАПТОПИ- ТОТАЛЕН РЕМОНТ,ИГРАЛНИ КОНЗОЛИ- X-BOX,PS3, BGA-REBALLING,КОМПЮТРИ И ПЕРИФЕРИЯ,LCD МОНИТОРИ,GSM,ДИГИТАЛНИ ФОТОАПАРАТИ,ВИДЕОКАМЕРИ,МИКРОВЪЛНОВИ ПЕЧКИ, КЛИМАТИЦИ, ЗАРЕЖДАНЕ НА АВТОКЛИМАТИЦИ.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя AIM Адрес Yahoo Messenger MSN Messenger
integrall
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Съб Юни 04, 2005 9:39    Заглавие: harvest Отговорете с цитат

Информация и транзистор ще намериш в Електронинвест.
Успех
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Юни 04, 2005 11:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравей ,ти не ми отговори на последния PM ,аз ще ти кажа пък следното-транзистора ти е BLT50 , в посочения по-горе сайт такъв няма ,а и цените на мощните СВЧ транзистори са дебели. Мога да потърся от колеги които се занимават с ремонт на радиостанции, взимал съм от тях преди.Документация за телефона имам ,но нещо не я откривам по диска,ако я намеря веднага ще ти я пратя.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Joniks-serviz
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Юни 04, 2005 13:03    Заглавие: Отговорете с цитат

ELP. Извини ме за закъснението! Отговорих ти на лични написал съм ти координатите ми! За транзистора ти благодаря за инфото дори колегата Todor ми прати PDF за него . Остава само да го намеря или заместител , но незнам дали ще ми върши работа като оригиналния тъй като този модел телефони са доста капризни относно този проблем ! И все пак ако намериш ще се радвам , а относно разкодирането на Sagem My X-1 Trio нямаш проблем когато ти е удобно заповядай, за пари изобщо не става на въпрос Very Happy
РЕМОНТ НА ТЕЛЕВИЗОРИ,LCD,PLASMA,АУДИО И ВИДЕО,ЛАПТОПИ- ТОТАЛЕН РЕМОНТ,ИГРАЛНИ КОНЗОЛИ- X-BOX,PS3, BGA-REBALLING,КОМПЮТРИ И ПЕРИФЕРИЯ,LCD МОНИТОРИ,GSM,ДИГИТАЛНИ ФОТОАПАРАТИ,ВИДЕОКАМЕРИ,МИКРОВЪЛНОВИ ПЕЧКИ, КЛИМАТИЦИ, ЗАРЕЖДАНЕ НА АВТОКЛИМАТИЦИ.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя AIM Адрес Yahoo Messenger MSN Messenger
Гост

МнениеПуснато на: Съб Юни 04, 2005 17:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Joniks-serviz написа:
ELP. Извини ме за закъснението! Отговорих ти на лични написал съм ти координатите ми! За транзистора ти благодаря за инфото дори колегата Todor ми прати PDF за него . Остава само да го намеря или заместител , но незнам дали ще ми върши работа като оригиналния тъй като този модел телефони са доста капризни относно този проблем ! И все пак ако намериш ще се радвам , а относно разкодирането на Sagem My X-1 Trio нямаш проблем когато ти е удобно заповядай, за пари изобщо не става на въпрос Very Happy

Какъв да е средномощен УКВ транзистор ще свърши работа и едва ли ще е повече от няколко лева но дори и оригинален да си намериш без да се пипне крайното стъпало (да се попроменят малко кондензаторите и/или местата им) телефонът няма да е същият, намери някой радиолюбител или сервиз където имат сигналгенератор, измервател на мощност и квалификация.
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Юни 04, 2005 21:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Не ги слушай разните гости ,транзистора трябва да е за работно напрежение 7.5 волта ,това за донастройките важи ако е друг тип. Лично съм сменял такъв във слушалка и не се е налагало донастройка/естествено оригинален/ .Ще видя другата седмица дали има още от тях. Питането ми за Sagema беше дали си правил същия модел ,защото телефона е все още в гаранция и ако нещо се закучи после тя отпада,затова трябва да съм сигурен ,че не ти е за пръв път .
Върнете се в началото
cdi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Трявна

МнениеПуснато на: Съб Юни 04, 2005 22:22    Заглавие: Отговорете с цитат

ELP, гаранцията за телефона ти е за самия него а не за софтуера в противен случай фирмата ти от която си го купил най вероятно е менте.
Joniks-serviz е печен и предполагам няма да имаш проблем с него но самата марка Sagem e меко казано непривлекателна за работа.
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Юни 04, 2005 22:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Фирмата се казва М-тел ,ако това ти изглежда несериозно. А по въпроса за софтуера и гаранцията-понеже се занимавам със сателитни приемници знаеш ли колко често разни клиенти в опита си да вкарат софтуер за емулатор си блокират приемниците-кой е виновен? Ако ги продаваш ще си на друго мнение,но освен това мисля ,че Мтел са си опекли работата и са го описали доста подробно в гаранционната си карта. Вярно е че тази куче марка не си струва разправията и за да не мъча и колегата да прави кабели и да търси програми /освен ако ги няма отпреди това/ попитах дали го е правил преди.Ако ще се тормози само за мен-не си струва ,единствено мисля ,че заради тази промоция може да се качи търсенето на този вид разкодиране-който първи е готов ще спечели.
Върнете се в началото
cdi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Трявна

МнениеПуснато на: Съб Юни 04, 2005 22:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Става въпрос за Мобилни телефони не за сателити но щом е M-Tel дървото е голямо, нече другите фирми непазаруват от едно и също място де и то все ОРИГИНАЛНИ стоки но както и да е. M-Tel още от едно време си заклучваха мобилните с разни предтекстове - на тях дължим и спирането на SMS по ICQ Laughing предполагам че несте забравили колко плоска причина си измислиха. Та кои каза че са M-Tel ????? Една фирма като всички останали малки или големи дето като няма клиенти и сиииии заминава. Laughing
Върнете се в началото
Joniks-serviz
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юни 05, 2005 14:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Привет! Значи не искам никак да омаловажавам темата и колегите отговорили ми дотук , но ми се струва , че някои са останали с впечатление , че ние тепърва изгряваме ! Относно телефона аз не питам как да си го поправя а от къде мога да намеря същия транзистор мисля , че съм описал добре случая и ако не е оригинален ще се наложи доработка тъй като са капризни тези телефони. ELP ще ти бъда много благодарен ако можеш да ми намериш същия транзистор а относно твоя телефон имайки пред вид разкодирането му знай , че след като се разкодира от този момент телефона ти вече не е в гаранция независимо от кой магазин е закупен ! Специално за ТРИО както е твоя не съм убеден че може да се разкодира без така наречения Бох , който е доста скъп а и предполагам са ти искали солидна сума за да го направят и то не във всеки сервиз като изобщо не искам да обиждам колегите занимаващи се с ремонт а по простата причина ,че трудно се избива този Бох! Моето специално уважение към теб и оставям ти да решиш дали и къде да си разкодираш телефона а това че няма да ти взема пари е моя лична преценка Very Happy Very Happy Very Happy
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети