Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

схема за SHARP SV-2588S(BK) ???

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
tsuko
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Съб Юни 04, 2005 20:37    Заглавие: схема за SHARP SV-2588S(BK) ??? Отговорете с цитат

Здравейте колеги търся схема за въпросният телевизор SV-2588S(BK)
Като цяло TV-то си работи , но около НЧУ е абсолютен дроб присаждали са му две TDA2003 със отделно захранване и т.н а телевизора е на мой приятел който го е закупил в това състояние и искам да му го възстановя както си е реда но оригиналното крайно липсва отделно има и липсващи елементи които не са толкова проблемни стига да знаех заглавието на "последното стъпало"
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
cdi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Трявна

МнениеПуснато на: Съб Юни 04, 2005 22:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз съм имал такъв ТВ за ремонт в доста окаяно състояние - нарушена беше двойно фолираната платка пак елементи липсват - с хиляда зора изнамерих оригиналните но за мое голямо учудване те си духна още с пускането. По съвет на колега съм правил и аз така - маха се стъпалото а то е с 2 специфични транзистора SMD за канал и се присажда пожелание какво да е отговарящо на параметрите на ТВ-то и си решаваш проблема завинаги. Съвета ми е да не се мъчиш щото оригинални транзистори няма да намериш и ефекта ще е като при мен.
Ще погледна за схема ако ти трябва.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
tsuko
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Юни 04, 2005 23:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря за отговора ти cdi значи намерих схема за шаси 8P-LS но тя засяга моделите SV-2588H и SV-2888H които имат и subwofer и са със STK4147MKІІ затова ме интересува точно с какво крайно е моят модел. Ако ли не утре залягам на книгите и започвам да търся .........
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
cdi
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юни 05, 2005 15:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Ползвай схемата за крайното от CA100 мисля че беше същата - 8P-LS и аз я имам но не за твоя случай на единия от транзисторите крайните пише:
DK
0N

SMD са.
Върнете се в началото
tsuko
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юни 05, 2005 22:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Днес получих service manual за моя модел утре започвам борбата крайното му е STK4147MK2.

cdi благодаря за инфото.

Поздрави
Върнете се в началото
cdi
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Юни 06, 2005 0:24    Заглавие: Отговорете с цитат

tsuko написа:
Благодаря за отговора ти cdi значи намерих схема за шаси 8P-LS но тя засяга моделите SV-2588H и SV-2888H които имат и subwofer и са със STK4147MKІІ затова ме интересува точно с какво крайно е моят модел. Ако ли не утре залягам на книгите и започвам да търся .........

Каде е логиката - преди каза че схемата не е с STK а сега че е ???
Май си говорим за две различни шасита. Laughing
Върнете се в началото
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Юни 06, 2005 13:55    Заглавие: Отговорете с цитат

cdi написа:
Аз съм имал такъв ТВ за ремонт в доста окаяно състояние - нарушена беше двойно фолираната платка пак елементи липсват - с хиляда зора изнамерих оригиналните но за мое голямо учудване те си духна още с пускането. По съвет на колега съм правил и аз така - маха се стъпалото а то е с 2 специфични транзистора SMD за канал и се присажда пожелание какво да е отговарящо на параметрите на ТВ-то и си решаваш проблема завинаги. Съвета ми е да не се мъчиш щото оригинални транзистори няма да намериш и ефекта ще е като при мен.
Ще погледна за схема ако ти трябва.
Говориш за ЦС Шарпове,крайното стъпало е клас Д и е много интересно,транзисторите не са нищо особено 2 А ,60 Волта ремонта е труден но на мен ми донесе радост един 70CS-03S с присадена 2009.
Върнете се в началото
tsuko
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Юни 06, 2005 22:27    Заглавие: Отговорете с цитат

cdi написа:
tsuko написа:

Каде е логиката - преди каза че схемата не е с STK а сега че е ???
Май си говорим за две различни шасита. Laughing

Да така е ,но важното е че се разбрахме Laughing
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети