| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
tsuko Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 04, 2005 20:37 Заглавие: схема за SHARP SV-2588S(BK) ??? |
|
|
Здравейте колеги търся схема за въпросният телевизор SV-2588S(BK)
Като цяло TV-то си работи , но около НЧУ е абсолютен дроб присаждали са му две TDA2003 със отделно захранване и т.н а телевизора е на мой приятел който го е закупил в това състояние и искам да му го възстановя както си е реда но оригиналното крайно липсва отделно има и липсващи елементи които не са толкова проблемни стига да знаех заглавието на "последното стъпало" |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
cdi Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 04, 2005 22:38 Заглавие: |
|
|
Аз съм имал такъв ТВ за ремонт в доста окаяно състояние - нарушена беше двойно фолираната платка пак елементи липсват - с хиляда зора изнамерих оригиналните но за мое голямо учудване те си духна още с пускането. По съвет на колега съм правил и аз така - маха се стъпалото а то е с 2 специфични транзистора SMD за канал и се присажда пожелание какво да е отговарящо на параметрите на ТВ-то и си решаваш проблема завинаги. Съвета ми е да не се мъчиш щото оригинални транзистори няма да намериш и ефекта ще е като при мен.
Ще погледна за схема ако ти трябва. |
|
|
 |
tsuko Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 04, 2005 23:44 Заглавие: |
|
|
| Благодаря за отговора ти cdi значи намерих схема за шаси 8P-LS но тя засяга моделите SV-2588H и SV-2888H които имат и subwofer и са със STK4147MKІІ затова ме интересува точно с какво крайно е моят модел. Ако ли не утре залягам на книгите и започвам да търся ......... |
|
|
 |
cdi Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 05, 2005 15:02 Заглавие: |
|
|
Ползвай схемата за крайното от CA100 мисля че беше същата - 8P-LS и аз я имам но не за твоя случай на единия от транзисторите крайните пише:
DK
0N
SMD са. |
|
|
 |
tsuko Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 05, 2005 22:53 Заглавие: |
|
|
Днес получих service manual за моя модел утре започвам борбата крайното му е STK4147MK2.
cdi благодаря за инфото.
Поздрави |
|
|
 |
cdi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 06, 2005 0:24 Заглавие: |
|
|
| tsuko написа: | | Благодаря за отговора ти cdi значи намерих схема за шаси 8P-LS но тя засяга моделите SV-2588H и SV-2888H които имат и subwofer и са със STK4147MKІІ затова ме интересува точно с какво крайно е моят модел. Ако ли не утре залягам на книгите и започвам да търся ......... |
Каде е логиката - преди каза че схемата не е с STK а сега че е ???
Май си говорим за две различни шасита.  |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 06, 2005 13:55 Заглавие: |
|
|
| cdi написа: | Аз съм имал такъв ТВ за ремонт в доста окаяно състояние - нарушена беше двойно фолираната платка пак елементи липсват - с хиляда зора изнамерих оригиналните но за мое голямо учудване те си духна още с пускането. По съвет на колега съм правил и аз така - маха се стъпалото а то е с 2 специфични транзистора SMD за канал и се присажда пожелание какво да е отговарящо на параметрите на ТВ-то и си решаваш проблема завинаги. Съвета ми е да не се мъчиш щото оригинални транзистори няма да намериш и ефекта ще е като при мен.
Ще погледна за схема ако ти трябва. | Говориш за ЦС Шарпове,крайното стъпало е клас Д и е много интересно,транзисторите не са нищо особено 2 А ,60 Волта ремонта е труден но на мен ми донесе радост един 70CS-03S с присадена 2009. |
|
|
 |
tsuko Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 06, 2005 22:27 Заглавие: |
|
|
| cdi написа: | | tsuko написа: | | Благодаря за отговора ти cdi значи намерих схема за шаси 8P-LS но тя засяга моделите SV-2588H и SV-2888H които имат и subwofer и са със STK4147MKІІ затова ме интересува точно с какво крайно е моят модел. Ако ли не утре залягам на книгите и започвам да търся ......... |
Каде е логиката - преди каза че схемата не е с STK а сега че е ???
Май си говорим за две различни шасита.  |
Да така е ,но важното е че се разбрахме  |
|
|
 |
|