| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 03, 2011 16:06 Заглавие: GRUNDIG TV17.1 ЗАПУШЕН КИНЕСКОП-РЕШЕНО |
|
|
GRUNDIG шаси на Schneider TV17.1
ST92R195BO
24C32
MSP3400D
TEMIC 3X7 643
TDA16846
Телевизора стартира нормално като в горния край се вижда тънка хоризонтална лента .Като се вдигне ускорителното има растер с обратен ход.Развивките работят.На катодите имам по 160 v Напрежението за видеоусилвателите е 170v.На входа на CRT платката на трите цвята имам постояннотокова съставка по 0.5 v Паметта е сваляна и слагана много грубо и въобще платката е мазало от предишни майстори.По принцип периодично губел звук и после е престанал да светва.Проверих делителя от кондензатори в колектора на крайния C309 -47nF и R302-10k не са прекъснали.Дали да пробвам с друг запис на паметта или пък такава с FF или някаква друга насока Такива шасита почти не съм правил  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg
Последната промяна е направена от sacho на Нед Май 22, 2011 16:03; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 03, 2011 16:19 Заглавие: |
|
|
Разгледай добре и пробвай нещо от там  |
|
|
 |
termin_6 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 04, 2011 8:29 Заглавие: |
|
|
Ефекта със звука, не е до памет.
Други ядове, които съм брал с тези шасита са били в ХО. _________________ Когато човек иска да направи нещо намира начин, когато не иска намира причина. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 04, 2011 8:45 Заглавие: |
|
|
Кондензатора на делителя го смени без да го мериш,инициализация на памет,оглед на пистите около нея за нещо изорано,прословутите метализации за които има писано и снимки много(те са били и 99% причената за звука преди да се намесят въпросните майстори). _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 21, 2011 11:27 Заглавие: |
|
|
Този ремонт ми се проточи Първо запушените пушки ги оправих с презапис на паметта.После се оказа че ТХО църка и размера диша.Поръчах ново ТХО 1372.0032 = HR8196 След смяната му смених и кондензатора долния 22 нано в диодния модулатор и регулирах размера в сервиз.Всичко се оправи и остана звука.При пускане няма звук като прехвърля някой канал напред назад и след известно време идва.Платката е копана яко както ви писах горе включително са презапоявани проходните втулки на веригата към 20 крак на MSP .Повторих ги и аз но няма ефект .Някаква друга насока за звука ? Между другото ако седи на ST/BY звука си тръгва нормално но ако го извадим от мрежата йок  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 21, 2011 13:21 Заглавие: |
|
|
Проблема със звука все още може да е от тия метализации.Най-добре ги повтори с телчета или жици.И не само тия капси дето са на MSPто.Може да е и от паметта-било неподходящ дъмп,било скапан самия чип.А може и да е от самото MSP. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 22, 2011 12:50 Заглавие: |
|
|
| sacho написа: | Платката е копана яко както ви писах горе включително са презапоявани проходните втулки на веригата към 20 крак на MSP .Повторих ги и аз но няма ефект | Абе като гледам и ти си тръгнал по стъпките на предишния академик Ама нали насоките от ЛАН сега са на мода, та секи гледа да прихване нещо академично Най-лесно се търси тая повреда на крайното стъпало. Волюмето се регулира по шините и щом спре звука, може да видиш с осцилоскопа дали се увеличава/намалява амплитудата на нискочестотния сигнал на входа на кр. стъпало? Ако е така, това значи че звуковия процесор и всичко около него е ОК. Иначе осцилограмата става хор. черта и на двата канала Волюмето на самото кр. стъпало е дадено на мах и там не съм имал проблеми, щото пистите са къси. Най-често прекъсва една от двете писти, които обикалят цялото шаси до ST-то. С волтметъра пак на крайното стъпало може да видиш дали проблема е от тях:
ПП. Лично аз опъвам нова жица, щото знам от ЛАН че пистите са тънки като косъм Освен това трудно се проследяват и може да се опущи некоя капса  |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 22, 2011 16:01 Заглавие: |
|
|
Благодаря за хубавата картинка но тъй като проблема не съществува ако тв.се гаси от пулта и давноста му е от преди 4 или 5 години нямам повече време и нерви да го проследявам.По принцип на входа на НЧУ в този момент няма нищо от MSP.Финансовата част на ремонта също е такава че нали се сещате Смятам ремонта за приключен. Благодаря на всички за насоките  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
|