| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
jjjjjk Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 03, 2011 1:53 Заглавие: Относно-Клавиатура, залята с течност |
|
|
Имам лаптопска клавиатура, залята с течност-вода, която в последствие е изсъхнала. Е, въпреки всичко 4бутона отказват да работят, направих си труда да я отворя, мина със суха кърпа и т.н и сглобя. Видимо суха е. На самата клавиатура електроника няма, само пътечки и контакти. И въпреки, че е суха и т.н, същата отказва да работи напълно.
Въпросът е-има ли още нещо, което да повлияе като фактор и има ли някакъв начин клавиатурата да бъде възстановена, просто от ентусиазъм и любопитство се интересувам. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
jjjjjk Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 03, 2011 12:57 Заглавие: |
|
|
Само че тя е суха. Разбирам да беше мокра, но е суха и на пръв поглед пътечките и контактите са здрави. Бях я разглобил докрай.
Разбирам да имаше някаква електроника, която да може да даде на късо и да се повреди, но то видимо няма какво. |
|
|
 |
ststefanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 03, 2011 13:16 Заглавие: |
|
|
| Проследи пътечките и измери как дават контакт при натискане на проблемните клавиши. |
|
|
 |
jjjjjk Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 07, 2011 16:50 Заглавие: |
|
|
| Искам да благодаря на всички участвали в темата, но изглежда не си струва усилията ни най-малко, а днешните продукти често са еднократни... |
|
|
 |
Falco Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 09, 2011 15:55 Заглавие: |
|
|
| И на мен ми е било любопитно как са направени клавиатурите. И се оказва че вътре пътечките са с електропроводима боя. Явно е на сребърна основа, защото се окислява от влага и става на прах след дълга употреба на даден клавиш. На всичко отгоре 2-та слоя на клавиатурите ги залепват термично. Един вид "Оправи ме ако можеш" В подобни случаи директно препоръчвам на клиента да си вземе нова клавиатура. |
|
|
 |
|