| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Quantum Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 08, 2005 18:57 Заглавие: Преобразувател от 220в на 110в |
|
|
| Трябва ми следния преобразувател като трябва да може да държи поне 1А. Трябва ми за да захранвам една шевна машина като на мотора и пише 110в 60хц 1А та също питам се дали бих могъл да я захраня със 50Хц дали ще може да тръгне мотора поне аз си мисля че няма да има никакъв проблем но знам ли? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Boiko Опитен потребител

Регистриран на: 01 Апр 2004 Мнения: 547 Местожителство: София-Люлин 8 зад Билла 0888 491 426
|
Пуснато на: Сря Юни 08, 2005 19:18 Заглавие: Re: Преобразувател от 220в на 110в |
|
|
| Quantum написа: | | Трябва ми следния преобразувател като трябва да може да държи поне 1А. Трябва ми за да захранвам една шевна машина като на мотора и пише 110в 60хц 1А та също питам се дали бих могъл да я захраня със 50Хц дали ще може да тръгне мотора поне аз си мисля че няма да има никакъв проблем но знам ли? |
Твоя преобразовател се нарича ТРАНСФОРМАТОР 220/110 В/2А.Проблема с честотата ще е незначителен защото мотора трябва да е колекторен и оборотите се регулират с едни мощни активни резистори или въгленов регулатор. |
|
|
 |
rusin Опитен потребител

Регистриран на: 18 Авг 2003 Мнения: 306 Местожителство: Stara Zagora
|
Пуснато на: Сря Юни 08, 2005 19:40 Заглавие: |
|
|
| В "Конрад" съм виждал такива преобразуватели в Русе не може да нямате такива магазини |
|
|
 |
Quantum Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 09, 2005 21:00 Заглавие: |
|
|
И аз си мислех да използвам някакво трафо ама те точно такива трудно се намират а следкато мотора е колекторен лично проверих пуснах го на прав ток 45В и работи следователно е колекторен не асинхронен, мисля да пробвам някой регулатор на напрежение с тиристор. Това е по-евтиния вариант за мен въпреки, че трябва да отида до конрада да проверя дали имат нещо, което да ми свърши работа иначе мерси за информацията  |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 10, 2005 9:39 Заглавие: |
|
|
| Това с тиристора не е добра идея,мотори и трансформатори се държат кофти в този момент,по добре си купу траф има евтини китайски,но гледай да е поне 2 пъти по мощен от нужното ти. |
|
|
 |
|