| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Toraibata Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 09, 2011 7:17 Заглавие: Търся информация за LC863532C55P9 LC863532C55k9 |
|
|
| Телевизора е CROWN шасито HD-36A-2-PCB с LC863532C55P9 и LA76810A . Ударен е от гръм. Но работата се състои в това че това което е на шасито не съответства на схемата. Поне на това което аз съм изтеглил . Например на схемата съществува транзисторV703който се управлява от 2 краче на процесора POWER .Няма такова нещо диода за индикацията е включен да свети непрекъснато към 5в. Проследих схемата по платката управлението на дежурния режим съвсем не е такова каквото е по схемата .Още повече че POWER излиза не на 2 краче а на 15 което по схемата е празно .И още проследих разклонение на тази шина по платката то води до място което се превключва с мостчета и към 27 краче .Тъй като телевизора не може да тръгне в работен режим взех един процесор.Продавачката ми каза че е същия аз нямах очила и преди да го сложа видях че е LC863532C55K9 дори взех и дистанционно 55К9 .Молбата ми е някой ако има схема на свързването на двата процесора или поне изводите къде излизат . Да видя дали мога да използвам новия просесор да направя сравнение . |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 09, 2011 8:08 Заглавие: |
|
|
Няма смисъл от циганлъци-просто си върни купения и вземи такъв какъвто трябва.Има 55P9 по магазините,имам и при мене на склад.Като толкоз държиш да го правиш със тоя дето си купил-пусни търсачката-има една тема тук и още една в руския монитор-там Руслан е дал всичко необходимо.
P.S. | Toraibata написа: | | За търсачката предполагам имаш предвид JABSE ? |
Имам впредвид търсачката на форума-като напишеш в нея 55P9. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните!
Последната промяна е направена от Bojilov на Чет Юни 09, 2011 8:47; мнението е било променяно общо 3 пъти |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юни 09, 2011 8:36 Заглавие: Търся информация за LC863532C55P9 LC863532C55k9 |
|
|
| Не е проблем да я върна схемата . Тоя CROWN ми е подарък и виси от поне 5 месеца .Но сега го подгоних . Тоя процесор не беше бог дявол знае колко пари 5 лева за 2 кила ягоди. Сега го сложих и ми излезе на хор. черта .Но пак нещо не е наред явно изхода POWER пак не е там където трябва защото не се изключва от дистанционното .За търсачката предполагам имаш предвид JABSE ? Защото ги търсих по каталози и питах другаря Гугъл и той нищо не знае. В Монитора не съм се ровил сега ще опитам. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 09, 2011 9:16 Заглавие: Re: Търся информация за LC863532C55P9 LC863532C55k9 |
|
|
| Toraibata написа: | | ....За търсачката предполагам имаш предвид JABSE ? .... |
Търсене
 _________________ RemoteControls |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юни 09, 2011 10:20 Заглавие: Търся информация за LC863532C55P9 LC863532C55k9 |
|
|
| Благодаря разбрах как става но и там всичко отива пак до това шаси което и аз имам но както вече писах това не отговаря на мойто стабилизатора за процесора е с 78L05 .Аз го проследих и видях как са го направили. Просто трябват ми двата DATASHEET на процесорите да ги сравня . Но не мога да намеря в каталог . Ще търсим. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 09, 2011 10:30 Заглавие: Re: Търся информация за LC863532C55P9 LC863532C55k9 |
|
|
| Toraibata написа: | | .... Просто трябват ми двата DATASHEET на процесорите да ги сравня . .... |
Datasheet-a на процесорите както на тези, така и на други от такъв тип - няма да ти помогне.
Процесора има базово ядро което определя общите и еднакви крака за серията - захранвания, генератор, ресет, шина за комуникация (не винаги), DAC (ако има, също не винаги).
Всичко останало са портове с общо предназначение които се конфигурират за входове или изходи.
В datasheet-a ще видиш иманно това.
Кой крак като какво е "направен да работи" се определя от конкретния запис (или маска в зависимост от типа процесор) и в случая това е 55K9, 55P9 ....
За да си отговориш на въпросите ти трябват схеми на конкретни изделия с конкретен процесор и запис.
Ровиш из схемите накитайските шасита и си търсиш твоя. _________________ RemoteControls |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юни 09, 2011 10:46 Заглавие: Търся информация за LC863532C55P9 LC863532C55k9 |
|
|
| Разбрах начина на записа определя и изводите . То това е като при PCA84..... Такъв гръмовержец досега не ми е идвал .Аз ще се поровя из китайската техника . Но има и друг вариант да почакам да ми дойде друг такъв със стандартен дефект. И да си пробвам на него всичко . Сега го гледах за вертикалната развивка по схемата към 7 краче има делител с две резисторчета а при мен 7 крак виси . |
|
|
 |
|