|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 09, 2011 18:52 Заглавие: Търся пълна и точна схема на виброграф ППЧ-7М |
|
|
Здравейте донеса хо ми за ремонт виброграф ППЧ-7М. Една руска антика за сверяване на механични часовници. В нета намерих това: http://www.horology.ru/workshop/ppch7m.htm, но схемата е много не пълна и не точна. Липсва опроводяването между платките и схема на единия блок- стабилизаторния, различен е от този на схемата. Общо взето подкарах мотора да върти когато на микрофона има сигнал, но писеца не пише, релето не щрака. Ако някой има схема на това чудо много ще съм му благодарен. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
sbirov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 09, 2011 19:06 Заглавие: |
|
|
Не е много ясна, но върши работа...  |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 09, 2011 19:53 Заглавие: |
|
|
Благодаря за бързия отговор Сбиров, но тази схема е същата като тази в руския сайт дето съм посочил. Свалих си я, не ми става ясно къде е схемата на блок А3, има само схеми на тригерите, кварцовия генератор и входния усилвател с микрофона. Също на мойта платка на стабилизаторите има с 5-6 елемента повече от тази на схемата. Именно от този модул А3 се хранят транзисторите управляващи релето на писеца. Вътре върви оплетен жгут от 15-20 проводника най-малко. Исках да се улесня, но май ще падне голямо търсене на връзките. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
sbirov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 09, 2011 20:28 Заглавие: |
|
|
Това под генератора е схемата на блок А3...
Съжалявам,че същия уред го извърлих отдавна.Бяха го домъкнали отнякъде вехтошарите и падна голямо чудене "що е това?".Тогава съм свалял тая схема и го ...изхвърлих  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|