Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Цокъл преход между растери.

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
X_NRG
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Юни 15, 2011 9:33    Заглавие: Цокъл преход между растери. Отговорете с цитат

Здравейте. От къде мога да намеря 24-пинови цокли за преход от по-малък растер (около 1,7мм го измерих) на интегралната схема към стандартен 2,54мм за платката? Ако изобщо има такова животно...
Проблемът е, че ми трябват сравнително спешно и не знам какво да правя ако не намеря. Имам 4 ИС, които трябва да използвам, но са с по-малък растер, а нямам време да правя custom платка. Някакви идеи?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Deliya
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Юни 15, 2011 10:33    Заглавие: Цокли Отговорете с цитат

Първо си напишете от кой град сте. Ние не сме ясновидци да знаем от къде сте. Аман от мързели и конспиратори.
emoome
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юни 15, 2011 12:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Па откъде да е, освен от София , така че пиши по същество, като баш ясновидец Evil or Very Mad
Върнете се в началото
Tsvetkov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Хитрино, Шуменско

МнениеПуснато на: Сря Юни 15, 2011 13:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Да не излезе реклама, ама сириус произвеждат такива
http://www.sirius-pcb.com/index.php?mod=catalog&show=304
Върнете се в началото
ivpav
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Хасково

МнениеПуснато на: Сря Юни 15, 2011 14:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Растера е 1,778 милиметра а не 1,7 и няма да намериш такъв преходник. Поне в сириус няма такива. Ама как да те разберат колегите , като не ти се разбира от написаното, какво точно ти трябва . Трябва ти преходник SDIP24 към DIP24. А DIP 24 са две разновидности 0.3" и 0,6" ширина ама и това не казваш. Добре, че съм правил такова нещо та знам колко време отнема.
Имаш два варианта :
Лепиш със жички едно по едно . Вижда се трудоемко но съм го правил и с 64 краков чип към 52 краков. Не е толкова страшно .
Иначе, като се замисля. Втория вариант е с ютията. 4 преходника, даже по-бързо ще станат така . Зависи колко ти е топъл трихлорида Smile
Пък ако не ти харесват вариантите. Може и платки да си поръчаш. Ама винаги става по-бавно отколкото ти трябва .
X_NRG
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Юни 15, 2011 16:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Павлов, благодаря много. Извинявам се, че не съм пояснил някои от нещата, но досега не съм се сблъсквал с тях, та наистина не ги знаех. Smile Реално търся точно преходник SDIP24 към DIP24 (0.3''), но щом казваш, че няма да намеря ти вярвам. За метода с ютията - ще ми е сефте, а нямам време за грешки, та май ще го правя с жичките и после с топъл силикон. Значи остана само да намеря цокли SDIP24 (0.3'').
Благодаря отново на всички писали по темата.

П.П. Да, от София съм. Smile
Върнете се в началото
tropper
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Юни 15, 2011 16:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Имай предвид, че ако устройството прави 60-70 градуса в кутията, топлия силикон постепенно ще се стече и няма да има особена полза от него.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети