| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
X_NRG Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 15, 2011 9:33 Заглавие: Цокъл преход между растери. |
|
|
Здравейте. От къде мога да намеря 24-пинови цокли за преход от по-малък растер (около 1,7мм го измерих) на интегралната схема към стандартен 2,54мм за платката? Ако изобщо има такова животно...
Проблемът е, че ми трябват сравнително спешно и не знам какво да правя ако не намеря. Имам 4 ИС, които трябва да използвам, но са с по-малък растер, а нямам време да правя custom платка. Някакви идеи? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Deliya Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 15, 2011 10:33 Заглавие: Цокли |
|
|
Първо си напишете от кой град сте. Ние не сме ясновидци да знаем от къде сте. Аман от мързели и конспиратори. _________________ Няма невъзможни работи, има много трудни работи. |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 15, 2011 12:59 Заглавие: |
|
|
Па откъде да е, освен от София , така че пиши по същество, като баш ясновидец  |
|
|
 |
Tsvetkov Опитен потребител

Регистриран на: 13 Окт 2003 Мнения: 392 Местожителство: Хитрино, Шуменско
|
|
|
 |
ivpav Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 15, 2011 14:31 Заглавие: |
|
|
Растера е 1,778 милиметра а не 1,7 и няма да намериш такъв преходник. Поне в сириус няма такива. Ама как да те разберат колегите , като не ти се разбира от написаното, какво точно ти трябва . Трябва ти преходник SDIP24 към DIP24. А DIP 24 са две разновидности 0.3" и 0,6" ширина ама и това не казваш. Добре, че съм правил такова нещо та знам колко време отнема.
Имаш два варианта :
Лепиш със жички едно по едно . Вижда се трудоемко но съм го правил и с 64 краков чип към 52 краков. Не е толкова страшно .
Иначе, като се замисля. Втория вариант е с ютията. 4 преходника, даже по-бързо ще станат така . Зависи колко ти е топъл трихлорида
Пък ако не ти харесват вариантите. Може и платки да си поръчаш. Ама винаги става по-бавно отколкото ти трябва . _________________ ИВАН ПАВЛОВ |
|
|
 |
X_NRG Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 15, 2011 16:01 Заглавие: |
|
|
Павлов, благодаря много. Извинявам се, че не съм пояснил някои от нещата, но досега не съм се сблъсквал с тях, та наистина не ги знаех. Реално търся точно преходник SDIP24 към DIP24 (0.3''), но щом казваш, че няма да намеря ти вярвам. За метода с ютията - ще ми е сефте, а нямам време за грешки, та май ще го правя с жичките и после с топъл силикон. Значи остана само да намеря цокли SDIP24 (0.3'').
Благодаря отново на всички писали по темата.
П.П. Да, от София съм.  |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 15, 2011 16:29 Заглавие: |
|
|
Имай предвид, че ако устройството прави 60-70 градуса в кутията, топлия силикон постепенно ще се стече и няма да има особена полза от него. _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
|