Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Търся схема за повишаване на променливо

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
physx
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Юли 01, 2011 16:07    Заглавие: Търся схема за повишаване на променливо Отговорете с цитат

Ако може да ми помогнете кажете някоя схема с която да повиша променливото напрежение понеже си правя една защита за колелото против "роми" и имам акомулатор 12 волта и съм вързал една схемичка от лампа за компютър(от тези пръчките) и от там излиза някъде около 14-15в но ми трябва повечко понеже съм махнал гумените дръжки и съм навил на тяхно място медна тел която е вързана към схемичката за лампата.Като пипна дръжките с опакото на ръцете и ме бие ток но когато ги хвана нищо не става и се чудя защо Embarassed Shocked моля помагайте Embarassed
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юли 01, 2011 17:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Леле, к'во е това колело та с ток да трепеш крадците?! Малко е незаконно някак си. Освен това, казваш, махнал гумените дръжки - но по тоя начин не би ли следвало, че изхода на т. нар. "схемичка" се окъсява през металната тръба на кормилото, отделен е въпроса, че не знам дали има мощност да раздруса някой мераклия. А напрежението на тоя изход нормално е доста над 14-15 V.
П.С. лампата е за монитор, не за компютър. Ма то много "разбирачи" съм виждал да сочат монитора и да викат, че много бил хубав компютъра Laughing
shri
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пет Юли 01, 2011 21:39    Заглавие: Отговорете с цитат

С таквоз твойта работа няма да стане, а и е незаконно и опасно. По закона на мърфи първо ще претрепеш себе си. За да го разтърси човек тока трябва, да протече през него определено количество, твойто нещо не може го даде.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юли 01, 2011 21:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Иване, тва в Криводол сте поизостанали малко от напредъка... Very Happy , има лампи за компютър, за осветяване отвътре на кутията, изглежда по фЬешън някак си... Very Happy . Представлява малко инверторче и една лиминисцентна пуричка в различни цветове. Синьото е най-вървежно сега сред младите. И със сигурност напрежението от този инветор не е 14-15 волта, доста повече, но е маломощничко. И като допреш сондите на уреда-кляка. Какво остава за човек. А с опакото на ръката натоварването е минимално и усещаш "бръждене".
Върнете се в началото
physx
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Юли 01, 2011 22:07    Заглавие: Отговорете с цитат

ivankrivodol написа:
....

НЕ това е Лампа за компютър дето им викат "Неони" Лампата върви с молекс с трафче (схемичката).Трафчето от прав го прай променлив и повишава напрежението значи грешка съм променливото напрежение от трафчето е 30 волта мерих го с аналогов мултицет та има ли някакъв начин да го направя или? дайте някаква идея. По умни сте от мене все пак съм начинаещ !

Exclamation Arrow Не се отговаря с този бутон Exclamation
Върнете се в началото
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юли 01, 2011 22:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Верно, с неоните сме още в XIX век Surprised А па за фйешън и не ми се мисли...
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юли 01, 2011 22:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Момко, не си попаднал в правилния форум. Тук не мислим устройства за трепане на хора, па даже и за сплашването им само. Ако само това ти е мотивацията да се сприятелиш с електрониката....жалко.

П.П. Иване,горния пост беше шега... Very Happy
Върнете се в началото
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юли 01, 2011 22:37    Заглавие: Отговорете с цитат

ПП Пампоров, аз така го и приех Laughing
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети