| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
physx Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 01, 2011 16:07 Заглавие: Търся схема за повишаване на променливо |
|
|
Ако може да ми помогнете кажете някоя схема с която да повиша променливото напрежение понеже си правя една защита за колелото против "роми" и имам акомулатор 12 волта и съм вързал една схемичка от лампа за компютър(от тези пръчките) и от там излиза някъде около 14-15в но ми трябва повечко понеже съм махнал гумените дръжки и съм навил на тяхно място медна тел която е вързана към схемичката за лампата.Като пипна дръжките с опакото на ръцете и ме бие ток но когато ги хвана нищо не става и се чудя защо моля помагайте  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 01, 2011 17:47 Заглавие: |
|
|
Леле, к'во е това колело та с ток да трепеш крадците?! Малко е незаконно някак си. Освен това, казваш, махнал гумените дръжки - но по тоя начин не би ли следвало, че изхода на т. нар. "схемичка" се окъсява през металната тръба на кормилото, отделен е въпроса, че не знам дали има мощност да раздруса някой мераклия. А напрежението на тоя изход нормално е доста над 14-15 V.
П.С. лампата е за монитор, не за компютър. Ма то много "разбирачи" съм виждал да сочат монитора и да викат, че много бил хубав компютъра  _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 01, 2011 21:39 Заглавие: |
|
|
С таквоз твойта работа няма да стане, а и е незаконно и опасно. По закона на мърфи първо ще претрепеш себе си. За да го разтърси човек тока трябва, да протече през него определено количество, твойто нещо не може го даде. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 01, 2011 21:59 Заглавие: |
|
|
Иване, тва в Криводол сте поизостанали малко от напредъка... , има лампи за компютър, за осветяване отвътре на кутията, изглежда по фЬешън някак си... . Представлява малко инверторче и една лиминисцентна пуричка в различни цветове. Синьото е най-вървежно сега сред младите. И със сигурност напрежението от този инветор не е 14-15 волта, доста повече, но е маломощничко. И като допреш сондите на уреда-кляка. Какво остава за човек. А с опакото на ръката натоварването е минимално и усещаш "бръждене". |
|
|
 |
physx Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 01, 2011 22:07 Заглавие: |
|
|
| ivankrivodol написа: | | .... |
НЕ това е Лампа за компютър дето им викат "Неони" Лампата върви с молекс с трафче (схемичката).Трафчето от прав го прай променлив и повишава напрежението значи грешка съм променливото напрежение от трафчето е 30 волта мерих го с аналогов мултицет та има ли някакъв начин да го направя или? дайте някаква идея. По умни сте от мене все пак съм начинаещ !
Не се отговаря с този бутон |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юли 01, 2011 22:11 Заглавие: |
|
|
Верно, с неоните сме още в XIX век А па за фйешън и не ми се мисли... _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 01, 2011 22:29 Заглавие: |
|
|
Момко, не си попаднал в правилния форум. Тук не мислим устройства за трепане на хора, па даже и за сплашването им само. Ако само това ти е мотивацията да се сприятелиш с електрониката....жалко.
П.П. Иване,горния пост беше шега...  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юли 01, 2011 22:37 Заглавие: |
|
|
ПП Пампоров, аз така го и приех  _________________ All Rights Reserved |
|