Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Ггенериране на синусоида с PIC и ЦАП

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
revenue
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Юли 07, 2011 12:18    Заглавие: Ггенериране на синусоида с PIC и ЦАП Отговорете с цитат

Здравейте,

Трябва да генерирам синусоидален сигнал, които да може да се модулира по честота и амплитуда. Имам PIC микроконтролер, няколко бутона и ЦАП със SPI интерфейс. Като цяло намерих достатъчно информация за използване на LCD екрани и всичко останало, но как се работи с ЦАП на SPI интерфейс ми е мистерия все още. Ако може някой да ми обясни как да генерирам синусоидален сигнал с ЦАП и евентуално как да му променям амплитудата и честотата.Най-досадното е че трябва да имам 4 канала които да управлявам поотделно.

Ако се сещате някакво друго решение на проблема, споделете го. Аз лично гледах функционални генератори с цифрово управление, но не беше по-просто.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
svilen.ivanov
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юли 07, 2011 12:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Във datasheet-a на конкретния ЦАП е описан протокола, който той очаква. Или по-просто казано - какви байтове трябва да пуснеш по SPI за да направи нещо конкретно. Прочети внимателно datasheet-a на ЦАП-а.
hunata
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Чет Юли 07, 2011 13:41    Заглавие: Отговорете с цитат

http://www.ke4nyv.com/picprojects.htm Това мисля че ще ти помогне. Схемата е почти към края на страницата.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
revenue
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Юли 13, 2011 15:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Някой има ли някакъв примерен скрипт за генериране на синусоида с ЦАП на SPI интерфейс на "C"?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети