| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
revenue Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 07, 2011 12:18 Заглавие: Ггенериране на синусоида с PIC и ЦАП |
|
|
Здравейте,
Трябва да генерирам синусоидален сигнал, които да може да се модулира по честота и амплитуда. Имам PIC микроконтролер, няколко бутона и ЦАП със SPI интерфейс. Като цяло намерих достатъчно информация за използване на LCD екрани и всичко останало, но как се работи с ЦАП на SPI интерфейс ми е мистерия все още. Ако може някой да ми обясни как да генерирам синусоидален сигнал с ЦАП и евентуално как да му променям амплитудата и честотата.Най-досадното е че трябва да имам 4 канала които да управлявам поотделно.
Ако се сещате някакво друго решение на проблема, споделете го. Аз лично гледах функционални генератори с цифрово управление, но не беше по-просто. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
svilen.ivanov Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 07, 2011 12:24 Заглавие: |
|
|
Във datasheet-a на конкретния ЦАП е описан протокола, който той очаква. Или по-просто казано - какви байтове трябва да пуснеш по SPI за да направи нещо конкретно. Прочети внимателно datasheet-a на ЦАП-а. _________________ Ако не можеш да го отвориш, значи не го притежаваш! |
|
|
 |
hunata Нов потребител

|
|
|
 |
revenue Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 13, 2011 15:47 Заглавие: |
|
|
| Някой има ли някакъв примерен скрипт за генериране на синусоида с ЦАП на SPI интерфейс на "C"? |
|
|
 |
|