|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kibik Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 03, 2011 23:46 Заглавие: Телевизор Beko (CRT),разпънат образ |
|
|
Живея в чужбина,но сега съм си в БГ за няколко седмици.Сестра ми ми беше казала,че телевизора и е разпънал образа хоризонтално.Бях я посъветвал да провери настройките на размера (4:3,16:9) на телевизора и сат. приемник,но не се оправяло...,очевидно е повреда.
Сега като го видях,освен разпъването има и изкривяване "обратна бъчва" в левия и десния край,т.е вертикалните линии в двата края са извити навътре...(към центъра изкривяването намалява и в центъра го няма)
Телевизора е на 5г,29",плосък екран,модела е 29 PF100HZ K66 SXS PIP (в гаранционната карта е вписано PF 29K66 PIP).Има и схема на която пише 22.1 CTV CHASSIS 110 (110 градуса).
Въпроса ми е-дали от сервизното меню може нещо да се направи,как се влиза в сервизното меню и ако не,какви са възможните причини?
Имам известна представа от телевизори от миналото,но не се занимавам с това.Имам осцилоскоп. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|