| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
blajkoi Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 25, 2011 16:24 Заглавие: TDA 8560 - свързване на потенциометър |
|
|
Здравейте направих тази схема http://www.constructor.bg/mk/2x40W.htm, но когато намаля сигнала от пц-то към усилвателя се чува едно бучене което е много неприятно то се чува и при смяната на две песни можете ли да ми кажете от какво се получава това и дали проблема не е в това, че няма потенциометър? Благодаря предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
dodov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 25, 2011 16:50 Заглавие: |
|
|
| Какво захранване си използвал за схемата, добре ли е филтрирано, масите наред ли са? Можеш да сложиш на входа логаритмичен потенциометър от 10 до 47 килоома. |
|
|
 |
blajkoi Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 25, 2011 17:15 Заглавие: |
|
|
захранването е от касетофон Panasonic и мисля, че не то е проблема. Ще пробвам с потенциометър да видим резултата  |
|
|
 |
lz2cec Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 25, 2011 17:45 Заглавие: |
|
|
| Я пак, от къде иде сигнала, от компютър или от касетофон панасоник |
|
|
 |
blajkoi Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 25, 2011 18:01 Заглавие: |
|
|
захранването е от касетофон Panasonic, тоест изкарано е от там иначе сигнала е от пц |
|
|
 |
rolling_heads Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 25, 2011 18:43 Заглавие: |
|
|
Масите трябва да са свързани по схема звезда.
Това означава, че към всяка точка за маса трябва да се пусне отделен кабел от захранването.Кабелите трябва да са с еднаква дължина и сечение. _________________ "Някои неща не могат да се обяснят"
Стара нигерийска поговорка |
|
|
 |
blajkoi Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 25, 2011 21:46 Заглавие: |
|
|
до колкото те разбирам масите на захранване и на сигнала трябва да ми е една и съща и да не използвам тази маса от сигнала така ли?
Не се отговаря с този бутон  |
|
|
 |
ivo07 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 26, 2011 15:17 Заглавие: |
|
|
| blajkoi написа: | | до колкото те разбирам масите на захранване и на сигнала трябва да ми е една и съща : |
Доколкото разбирам от"направих тази схема" си налепил елементите на правилните места и тя работи някак си .Лошото в случая е ,че имаш паразитни капацитети и прехвьрляне на сигнал изход/вход .Не си сьгласувал входното и изходното сьпротивление на източника и кр. стьпало и тогава "играта с масите" може вьобще да не ти помогне.Според мен ,не си избрал и наи удачната IC /TDA8560/ за твоя случаи,а си тьрсил прилична мощност с малко елементи |
|
|
 |
blajkoi Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 26, 2011 15:46 Заглавие: |
|
|
| да просто я сглобих, но как да махна тези паразитни капацитети ? |
|
|
 |
ivo07 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 26, 2011 16:52 Заглавие: |
|
|
| Това зависи от разположението на елементите и пистите на платката . В твоя случаи бих започнал с резисторни делители на входа на ТДА-то и тьрсене на наи удачно място за масите на захранването и входа.Примера на колегата за масите по-нагоре надали в твоя случаи ше свьрши работа. Кабелите на входа трябва да са екранирани /предполагам че знаеш/ .Сложи и маса на охладителя на ТДА-то ако няма такава. Мястото и на филтриращия електролит сьщо е важно |
|
|
 |
|