Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

NEO TV-2166TX - проблем с ТХО

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юли 07, 2011 19:59    Заглавие: NEO TV-2166TX - проблем с ТХО Отговорете с цитат

Телевизора е шаси Konka AXT1-EXT1. Според човека, който го донесе (но не е собственика, а "негов човек") телевизора е залят с течност по време на работа. Правен е от друг, но не съм наясно какво точно е сменяно. Стигнах до извода, че ТХО- то срива захранването. С електронско има импулси ("високо"). Обаче има нещо, което не съм наясно нормално ли е - запускащи импулси от STV2248H има само ако извод 10 на оригиналното ТХО е свързан (масата на оригиналното също не съм разпоил, но другите изводи съм разпоил), или свържа веригите от изв. 10 на маса - иначе импулси няма. Тоя изв. 10 е означен като AFC по схемата. И понеже такова ТХО (BSC25-0125-3001092-EI15102, накратко BSC25-0125) май го няма никъде искам да почерпя опит някой колега успял ли е да го замести/ преработи с някое друго? Или инфо ако се намира някъде. Благодаря!

Последната промяна е направена от ivankrivodol на Чет Юли 07, 2011 20:53; мнението е било променяно общо 2 пъти
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юли 07, 2011 20:27    Заглавие: Re: NEO TV-2166TX - проблем с ТХО Отговорете с цитат

Това вече е друго.цената ти е на лични.

P.S.BSC25-0125.3001092 - така си му е номера.И HR7145 за който пишеш НЕ му е аналог!

Последната промяна е направена от Bojilov на Чет Юли 07, 2011 23:35; мнението е било променяно общо 2 пъти
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юли 07, 2011 20:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Съжалявам, Божилов, мой пропуск - BSC25-0125-3001092-EI15102. Май накратко се води BSC25-0125
П.С. брей как съм се шашнал та съм пропуснал модела на ТХО-то - днес доста се поуморих, затова сигурно е... Embarassed
P.S. впрочем, понеже на няколко места намирам, че се дава като аналог HR7145, и ако на тоя HR схемата му е тая, няма начин да са заместими с BSC25-0125 - поне не и с това, което е при мен на телевизора (и отговаря на схемата). Понеже товарната намотка на оригиналното е на изводи 1,2 и 3, а при HR-а е на изводи 1 и 5 - 3-то краче е съвсем друга намотка...

Последната промяна е направена от ivankrivodol на Чет Юли 07, 2011 21:25; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
tomazo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Македония

МнениеПуснато на: Вто Юли 19, 2011 0:32    Заглавие: Отговорете с цитат

http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?p=118190#118190

Цитат:
Сравнявал съм ги ,не пасва. това HR което си дал няма нищо общо,а това което търся е:
1-колектор
2-+180V
3-+B
4-GND
5-свободен
6-свободен
7-ABL
8-HEATER
9- +25V
10-AFC

Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети