| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
peterallexgor Нов потребител

Регистриран на: 15 Юли 2011 Мнения: 5 Местожителство: Врачанска околия
|
Пуснато на: Пет Юли 15, 2011 11:58 Заглавие: Как да свържа ел.пиано Yamaha към компютъра? |
|
|
Привет на всички компютърни и ел. майстори!
Имам електронно пиано Yamaha с MIDI вход и изход. Търся от доста време кабел с куплунги - от едната страна MIDI, а от другата USB - за да вкарам сигнала в компютъра, който ми е настолен, има си добра звукова карта, има си всичко, обаче си няма този кабелно-куплунгов преход.
В провинцията няма такива "животни".
Моля за компетентно мнение дали такъв трябва да ми е кабела с куплунгите, и дали някой от Вас, който е от София, не би ми помогнал да го намеря това "животно" - със свързани към кабела куплунги.
ИЛИ - понеже имам кабел със свързан към него USB куплунг, а от другата му страна излизат бял,зелен,червен,черен и ширмовка проводничета - КАК ДА ГИ СВЪРЖА КЪМ КУПЛУНГ 5-ца - за Миди-то.
Ясно е, че не става с метода на пробите и грешките, защото нещо ще изгори като "стой - та гледай!".
Трябва да е по стандарт. Само че не знам на USB какъв му е стандарта.
Помагайте. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 15, 2011 12:18 Заглавие: |
|
|
| peterallexgor написа: | | Само че не знам на USB какъв му е стандарта. |
На USB-то [url=http://www.hardwarebook.info/Universal_Serial_Bus_(USB)]стандарта му е повече от ясен[/url], но не ти е това проблема. _________________ RemoteControls |
|
|
 |
Пулевски Активен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юли 15, 2011 12:58 Заглавие: |
|
|
Особено съм Ви благодарен и на двамата, които ми отговорихте, и то мълниеносно. "Схемата" се изяснява. Обаче - къде да намеря в БГ това "нещо", което в Ebay гледам че струва само 0,99#?
Не знам колко да се надявам, че в софийските магазини за ел. части и резервни атрибути може да се намери таз "благинка".
Готов съм да си платя услугата, както си е редно.
Помагайте. |
|
|
 |
Пулевски Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 15, 2011 14:22 Заглавие: |
|
|
Можеш да потърсиш в магазините за музикални инструменти или в компютърните магазини.
Например тук: http://jarcomputers.com/p_CABUSBMIDI _________________ Токо Йока... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Юли 16, 2011 7:18 Заглавие: |
|
|
Благодаря!
Обаче като гледам тия от JAR нещо май са прегряли от жегата - цената им е безумна - къде са 0,99 долара, къде са 32 лева? - петнадесет пъти по-скъпо!!! И като сложа и куриерските 5-6лв - все едно купувам диаманти! Б**ти дивотията! Тия отпадат!
Не се отговаря с този бутон |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 16, 2011 9:55 Заглавие: |
|
|
eBay си е eBay. БГ си е БГ. Като не можеш да си го вземеш от eBay, що се пениш? Хем искате наготово, хем без пари...
Ако беше се разтършувал малко из Гугъла, от първия линк щеше да разбереш какво ти трябва, а от втория, че можеш да го получиш за 25,50. |
|
|
 |
|