| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
love_idol Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 16, 2011 15:17 Заглавие: LCD Akai - матрицата загрява повечко |
|
|
Здравейте!
Подариха ми LCD AKAI 30-ka с прецакано захранване и понеже имах доста работа (занимавам се със строителство) реших да не се занимавам аз с ремонта а да го дам на сервиз.
Направиха го всичко ок обаче какво забелязах като пораби по дълго матрицата загрява доста (незнам дали е нормално ) и логото на каналите остава да прозира върху екрана дори като влезна в менюто и остана минута две и излезна от менюто пък остава да прозира менюто гася телевизора докато се охлади и чак тогава се маха и докато загрее отново няма проблем.
В сервиза казаха че захранването е направено както трябва но аз им нямам доверие.
Дайте съвет от какво може да се получава така. _________________ Ремонт на покрив |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
deamright Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 16, 2011 16:02 Заглавие: |
|
|
Сигурен ли си че е LCD? Ако е плазма е нормално при статична картина матрицата да "помни" статичните елементи - в някои заведения с плазмени телевизори дори при изключен телевизор си стои логото примерно "the voice"  |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 16, 2011 16:19 Заглавие: Re: LCD Akai - матрицата загрява повечко |
|
|
| love_idol написа: | | ...матрицата загрява доста ... | Какво значи за Вас доста? Градуси? Нормално е LCD да загрява. Все пак лампите отделят и топлина, не само светят. А останалото, според моя скромен опит си е дефектна матрица. |
|
|
 |
love_idol Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 16, 2011 18:30 Заглавие: |
|
|
Телевизорът е ЛЦД (lm-h30cjsa) Грее до толкова че като го пипна пари хората които ми го подариха казаха че това замръзване преди го нямаше възможно ли е да идва по високо напрежение на осветлението на матрицата и затова да грее. _________________ Ремонт на покрив |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 16, 2011 18:41 Заглавие: |
|
|
Напиши го като хората-AKAI LMH30CJSA 30" LCD TV.Нали от сервиза са ти дали гаранция.Гледай си го и ако стане невъзможно за гледане носи им го пак. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
love_idol Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 16, 2011 19:28 Заглавие: |
|
|
Гаранция има 2-месеца. Аз им го занесох казаха че било нормално и че захранването е както трябва но мен ме съмнява да не би да идва по високо напрежение на осветленито и затова да грее толкоз. _________________ Ремонт на покрив |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 16, 2011 21:20 Заглавие: |
|
|
Захранване надали,но от проблемни лампи-може.И от платката на дисплея също,ако нещо по нея пече.
А въпросният 'sticky image' може да е както вследствие загряването,така и от повреден дисплей,в широкия смисъл на думата.. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
|