| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
nikolas_neshev Нов потребител

Регистриран на: 14 Юли 2011 Мнения: 4 Местожителство: Gorna Oryahovitsa
|
Пуснато на: Пет Юли 15, 2011 19:25 Заглавие: Велико Търново TC3404 - не излиза от Stand-By |
|
|
Тв-то не влиза в Power On, т.е на стенд-бай е. Отначало, като го докараха казаха, че е претърпял токов удар. Пуснах го, след като премерих елементите в захранването и видях, че е ремонтиран "безброй" пъти, а също и си личеше, че и на скоро е бутан, защото един от стабилизаторите (7805) в студената част бе на "късо" в изхода, т.е запоен на късо (явно без да искат), отстраних късото - включваше импулсното и се чуваше шум от крайното стъпало за звука, без да пали кинескопа. След, като установих, че screen-a към кинескопа също не е споен и C39 (10/250V) бе с понижен на 50% капацитет - смених го и пуснах тв-то, запали и кинескопа, но нямаше нормална картина, а напречни линии под ъгъл и след, като го спрях вече не включи импулсното. Кажете как да процедирам, не съм голям специалист , т.е изобщо не съм, ремонтирал съм повече аудио техника и понеже ми носят и тв-та понякога, ремонтирал съм повечето от тях + 10-15 монитора и виждам, че ВТ-то по - трудно ще го оправя от някой западен Имам проблем със страховете от високи напрежения и ме е страх да меря под напрежение, иначе щях да напиша точно какво съм измерил. Дайте някаква информация откъде да прочета за техниката на безопасност при такива ремонти. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
takiev Опитен потребител

Регистриран на: 19 Мар 2006 Мнения: 1073 Местожителство: StaraZagora
|
Пуснато на: Пет Юли 15, 2011 20:13 Заглавие: |
|
|
От написаното до тук----потърси Сервиз---или приятел в Сервиз //не дерем кожи, де!!!!// |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юли 15, 2011 21:12 Заглавие: |
|
|
| Имам приятел, който има сервиз, бих го помолил за помощ, но малко се съмнявам, че се е занимавал с тези ВТ-та, все пак благодаря за отговора. |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 15, 2011 21:53 Заглавие: |
|
|
Такиев,човека е положил усилия.почти го е направил.Нека някой ако знае кой тример да врътне да си оправи редовата честота да напише.Божилов е качил схемата и е в 5 части ама не ми се сваля
http://www.eserviceinfo.com/index.php?what=search2 _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юли 15, 2011 22:43 Заглавие: |
|
|
Схемата ще я добавя, като link, на една част е и може да си я четете в реално време, при това доста четлива. Ето и линка http://www.kn34pc.com/sch/sch_tv/sch_tv_vt_tc_3403_3404_5121_5122.pdf
Не знам също този модел от клавиатурата на предния панел ли се пуска по принцип или от On/Off ключа, защото преди да сменя C39 включваше импулсното без кинескопа, а светодиода светваше в зелено. След подмяната включи и кинескопа, но след като го изключих светодиода свети в червено и отново се чува лекият шум от стъпалото за звука.
Последната промяна е направена от nikolas_neshev на Съб Юли 16, 2011 0:16; мнението е било променяно общо 7 пъти |
|
|
 |
Toraibata Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 15, 2011 23:33 Заглавие: Велико Търново TC3404 - не излиза от Stand-By |
|
|
| Доколкото си спомням TDA8362 няма регулатор за честота на редовете. Дефекта за който говори човека съм го срещал доста често при повредена схема TDA8362 в SHARP . Доста телевизори правеха тоя номер. Тези телевизори В.Търново сигурно са били малко произвеждани и с такъв модел не съм се срещал. Но не е лошо да поизмери как са нещата около въпросната схема. |
|
|
 |
maistor trichko Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 16, 2011 10:27 Заглавие: |
|
|
".... но нямаше нормална картина, а напречни линии под ъгъл"
Да не е от обратния ход, а редовата да е наред? |
|
|
 |
Toraibata Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 17, 2011 10:56 Заглавие: Велико Търново TC3404 - не излиза от Stand-By |
|
|
| Aми той трябва да си го провери . То всичко е в нея .Още повече че е ровен. |
|
|
 |
|