|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Gena Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 19, 2011 17:29 Заглавие: Ел. схема или сервизно прахосмукачка Bosch Arriva 1500 |
|
|
Машинката е с означение Bosch Arriva 1500 / BSG1500/02 FD 8306. http://www.ciao.de/Bosch_BSG_1500_Arriva__1133905 С регулатор на мощността на корпуса.
Знам, че е на преклонна възраст, но е служебна е и не ни дават пари даже за ремонт в сервиз. Та ще се опитаме да я поправим сами.
Онзи ден я ползвахме повече от 10-15 мин в жегата. Звукът и се промени и започна да мирише на стопен лак. Отворих я, но нямаше видими проблеми, освен, че беше доста прашна. Съмняват ме лагер/-ите на мотора, защото ротора се върти трудно. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Юли 19, 2011 19:53 Заглавие: |
|
|
Айде стига бре.А дъмп не се ли търси.Един мотор с четки и лагери и един регулатор-кви схеми,сервизни ,кви 5 лева. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
Gena Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 20, 2011 15:18 Заглавие: |
|
|
Темата е за триене!
Оказа се единият лагер на ротора.
Сервизното ми трябваше, за да разбера точния модел на лагерите. Индонезийчетата са ги щамповали така в/у корпуса, че не можеха да се разчетат!
А дъмп ще търся някой друг път!
Между другото питах дали ще ремонтират прахосмукачката в 3 сервиза за битови уреди и ми отказаха!!! Не им се занимавало, по-добре да съм си вземел нова и т.н.
Ремонтът ми струваше 6,40 SKF (1,5 беше китайчето), 5 лв. дадох на колега да смени лагерчето (нямам такива инструменти), 20 мин. труд от моя страна и загубени 30мин. обикаляне по сервизи. С две думи спокойно можеше да се изкарат едни чисти 20-25лв. за по-малко от час. Ама при нас явно много са заети колегите и не им трябват парички...  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|