| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Dumfree Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 05, 2005 22:56 Заглавие: Как се запоява поцинкована ламарина? |
|
|
Трябва да запоя едни улуци но калая нещо много упорито не иска да се хване за цинка.  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
nankov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 06, 2005 7:12 Заглавие: |
|
|
Почистване с "гасена" солна киселина и поне 250 W поялник.Амониев хлорид (нишадър) също помага.
Ама ти нали не се шегуваш  _________________ Има 101 причини да се гордея че съм Българин |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 06, 2005 20:48 Заглавие: |
|
|
Ако не намериш солна киселина то по железарските магазини има шишета с ръждопреубразовател Той върши същата работа.Но зачисти хубаво ламарините там където ще ги запойваш _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Сря Юни 08, 2005 12:39 Заглавие: Re: Как се запоява поцинкована ламарина? |
|
|
| Dumfree написа: | Трябва да запоя едни улуци но калая нещо много упорито не иска да се хване за цинка.  |
Нишадър и оловно-калаен припой.....знам го от дадо ми)) |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 08, 2005 14:48 Заглавие: |
|
|
Приятелю какво стана запои ли улуците че при тия дъждове отиде ти къщицата  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Юни 08, 2005 20:58 Заглавие: |
|
|
То тея улуци са на една пристройка която последните 25-30 години си ги е изкарала така , така че още някоя седмица нищо няма да и стане.  |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 08, 2005 21:16 Заглавие: |
|
|
Щом са на толкова години явно зор ще стане .Препоръката ми е вземи телена четка и много хубаво изжюли ръждата около старото запояване и с киселина или с ръждопреобразовател го намажи местото и като почнеш с поялника да запояваш е хубаво да нагрееш местото било с газова горелка бензинова лампа или каквото и да е средство . Само така ще получиш резултат. Желая ти успех.  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
banchev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 09, 2005 19:03 Заглавие: |
|
|
| Цинков хлорид помага също |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юни 09, 2005 21:36 Заглавие: |
|
|
Тя присторойката е толкова стара, иначе улуците са чисто нови. Още не съм пробвал вариантите които предлагате, защото вали
Явно киселината която ползвам която не я знам каква е, прави накякаква реакция с Цинк-а и затова като пробвах дали се лепи лесно не искаше да хване калай. |
|
|
 |
|