| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
apxu Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 20, 2011 17:40 Заглавие: Търся спец. литература за термодвойки |
|
|
Търся спец. книга със схеми за компенсация на студения край на термодвойка, усилване на сигнал от термодвойка, линеаризиране и нормализиране на сигнал от термодвойка.
Ще бъда благодарен ако някой се сети за име на книга.
Благодаря предварително _________________ 70% от потребителите използват 30% от възможностите на техниката,а останалите 30% използват 70% от възможностите на същата. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
georg77 Опитен потребител

|
|
|
 |
apxu Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 20, 2011 21:00 Заглавие: |
|
|
Да знам е тази тема в форума. По скоро учебник или някаква книга би ми били повече полезни. _________________ 70% от потребителите използват 30% от възможностите на техниката,а останалите 30% използват 70% от възможностите на същата. |
|
|
 |
lenko71 Опитен потребител

|
|
|
 |
aviator Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 22, 2011 6:00 Заглавие: |
|
|
Литература имах много, когато се занимавах с термодвойки.Иначе имам един калибратор-измерител за всички видове термодвойки.Швейцарски.Навремето го купих за 2700 франка.Не го ползвам повече от 7-8 години.Ако те интересува-ще ти пратя снимки на мейл.Цена-около 450-500 лева.Имам и малко термодвойки--made in USA, ама трябва да ги потърся.Най-много съм работил с хромел-алумел .Ако имаш въпроси случайно-не ми пиши тук , а на 0890 570 600 или на мейла.
Модерирано от RC
| aviator написа: | | ....Ако имаш въпроси .... на мейла. |
За да го направи (ако иска) ще трябва да си промениш настройките в профила, така че да е виден за всички или да оставиш друг в темата.
Раздела за обяви е на друго място. |
|
|
 |
nepamami Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 22, 2011 21:34 Заглавие: Термодвоики |
|
|
| Във Варненският институт специалност "Автоматизация на производството" се смятаха и разработваха мащабиращи преобразователи за тези цели. Потърсете фирма "КОМЕКО". Тя преди се намираше в сградата на Изчислителния център в гр. Пловдив. Там има доста грамотни хора в тази област. |
|
|
 |
apxu Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 23, 2011 17:29 Заглавие: Re: Термодвоики |
|
|
Много ти благодаря.
Утре ще мина през библиотека И.Вазов. Там харесах една книга "Средства за измерване и контрол". Вътре има информация за линеаризация и мащабиращи усилватели.
Не се отговаря с този бутон _________________ 70% от потребителите използват 30% от възможностите на техниката,а останалите 30% използват 70% от възможностите на същата. |
|
|
 |
ikarlo Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 27, 2011 19:28 Заглавие: |
|
|
Малко късно видях въпроса, извинявам се! Та това е книгата:
И.Куртев, Д.Самоковлийски, Е.Янков "Измерване на температура", ДИ "Техника", 1982. |
|
|
 |
charli Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 27, 2011 23:22 Заглавие: |
|
|
Преди време съм търсил информация за термодвойки. Попаднах на откъсляци от тази книга:
Fundamentals of Temperature, Pressure, and Flow Measurements
Robert P. Benedict / John Wiley & Sons/560 pp.
Дори и сега не мога да я открия в електронен вариант. Книгата е много полезна. Моля ако някой я има да я качи наякъде. _________________
ЖИВОТЪТ ВСЪЩНОСТ Е НЕПРЕКЪСНАТА ЗАГУБА |
|
|
 |
apxu Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 31, 2011 9:08 Заглавие: |
|
|
Книгата,
И.Куртев, Д.Самоковлийски, Е.Янков "Измерване на температура", ДИ "Техника", 1982.
ми е трудно да е намеря в Пловдив. Проверих в електронните каталози на библиотеката в техническия и в Иван Вазов, но е няма. Къде мога да е намеря? _________________ 70% от потребителите използват 30% от възможностите на техниката,а останалите 30% използват 70% от възможностите на същата.
Последната промяна е направена от apxu на Нед Юли 31, 2011 11:20; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
|