| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
mario992 Опитен потребител

|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bucovalov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 27, 2011 10:59 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | Здравейте имам ужасен проблем с този ресийвър, а проблема му е там, че не му работеха каналите, а само 1 от тях. Има 2 крайни стъпала, като 1ното е за центъра и фронталните, а другото за стерео режима съставено от дарлингтон транзистори на TOSHIBA (2SA5200; 2SC1943 ). Всички крайни транзистори бяха изгорели с изключение на един, също така има два драйвера ( UPC1341V ) като единия грееше моного, а другия въобще и също така и 3те стабилизатора ( 7915A; 7815A; 7805A ) и покрай тях бяха заминали няколко кондензатора и 2 мощни съпротивления направих първо един тест без крайни стъпала и резултата беше прекалено много греещ драйвер, а другия не грееше .След подмяната на повредените компоненти резултата пак без крайни беше греещи вече и 2та драйвера, а стабилизаторите не.Също така много ме съмнява ИС ( 78MR05 ).Въпроса ми е къде може да се корени проблема при положение, че и тоците на трафа са наред. Ако на някой му трябва схемата ще му я пратя.
Поздрави! |
кое от по горното е все още актуално ? |
|
|
 |

|
|
|
 |
Plamskia Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 28, 2011 7:50 Заглавие: Re: Продавам ресийвър за скрап |
|
|
| С твойте ремонти които си правил по ресивъра сигурен ли че UPC1341V са здрави, щото казваш че след смяна на части започнали да греят и двата.Сега пак двата ли греят.Щото UPC1341V не се намират лесно. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юли 28, 2011 13:07 Заглавие: |
|
|
Да сигурен съм ,че работят а и отделно се оказа ,че не те са проблем така ,че имам и резервни  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Юли 30, 2011 10:34 Заглавие: |
|
|
| Промоция на ресийвъра само за тази седмица 40 лв ! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Авг 05, 2011 1:35 Заглавие: |
|
|
Добавям за продан още един ресийвър за скрап SONY STR-DG510S .Има изгоряло крайно стъпало което се състои от транзистори MP1620 MN2488 10 на брой ,също така копчето за селектора е нагризано леко иначе всичко друго си е наред .Има си оригиналното ДУ и микрофон за автокалибровка 2 канала за стерео ,5 каннала за център и фронтални ,2 входа за оптика и 3 HDMI .
Цена: 80 лв |
|
|
 |
Plamskia Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 05, 2011 8:48 Заглавие: |
|
|
| След като подмени всички транзистори на сонито по крайното стъпало, какво стана че пак изгоря, оня брум и несвирене на единия канал оправи ли го.Успя ли настроиш тока на покой, или така го остави айда уйда както дойде. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Авг 05, 2011 13:12 Заглавие: |
|
|
Ако нещо те съмнява какво съм направил и как съм го направил може да дойдеш и да видиш сам .Ако те интересува кое как е може да ме питаш на ЛС а не да ми спамиш по темата ,все пак съм написал скрап и не съм длъжен да давам обяснения кое как и колко е работило .
Поздрави ! |
|
|
 |
|