|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
krasimor Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 04, 2005 22:22 Заглавие: Монитор AcerView 7276e |
|
|
| С него работя 6 мес. и отскоро започна да прави "възглавка" по хоризонтала. Не е сигурно, но май след като е оставен повечко на Stand by! Дава 2 см и след 2-3 ч се нормализира, корекцията на екрана не действа дотогава. Имате ли съвети по проблема? Още се търпи, но досажда малко. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 06, 2005 10:25 Заглавие: |
|
|
Провери спойките около транзистора за корекция или най добре го замени с нов.Вероятно е на радиаторче и е полевак.Повече подробности не знам защото не ми е познат модела.Желая успех  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
krasimor Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 11, 2005 20:51 Заглавие: |
|
|
Намерих схема. Имам съмнение по абревиатурите:
1. PIN-cushion
2. CS-1,CS-2/?/
3. sc0,sc1,sc2
Схема 1 регулира Н-size, Side-pin, Trapezoid. Интегрира се сигнал от операц. усилвател и смесва с парабол. с-л от TDA4858(deflection controller) усилва се през 3 рпр тр-ра.
1.A1208, TIP31C прп
2и3 .3xIRF630 моs
Повреден С-6.5в /-40% от норма, другите 3-4%/ и разцепен С от верига Dynamic Ficus/без връзка с С-6.5в/. Сменени.
Работи нормално, периодично, за секунда стеснява с 0.5см по
хоризонтала.
Какво е sc0,sc1,sc2 в схема Horiz. Linearity/разд. способност/ и Cs control в схемите? |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|