| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
coolspot Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 26, 2011 13:21 Заглавие: Дистанционно за усилвател не работи запаля ли скутер |
|
|
Значи проблема е много странен и се състой от това че сложих усилвател за колонки с дистанционно на скутера ми сичко си свири сичко е наред бачка си дистанционното НО запаля ли скутера - край спира да работи дори да доближа дистанционното на 1 см от окото.Пробвах един вариант да го сложа на отделно акумулаторче усилвателя и така по никакъв начин да не е свързан с скутера освен че е под седалката му и ПАК прави същия проблем....на какво се дължи това и как да оправя този странен проблем с какво скутера като се запали пречи на дистанционното да хващаа не ми се иска да гася секи път мотора за да усиля или да сменя песен..
-даже пробвах един трик докато съм в движение с около 50-60 спирам от контакт мотора и той постепенно загасва сменям бързо песента примерно (дистанционното хваща иначе не) и след това преди да е загаснал бързо пускам на контакт и мотора си продължава така дистанционнот хваща-просто не трябва да е запален мотора което е странно.
Скутера е 50 кубиков ако има значение. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 26, 2011 14:46 Заглавие: |
|
|
Твойта работа няма да стане. Електрониката на скутера и по точно това дето отива на свещите е причината да се шашка дистанционното. Надали ще можеш да го екранираш за да стане. А смущения в звука имаш ли? Чува ли се нещо при запален мотор? _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
coolspot Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 26, 2011 14:58 Заглавие: |
|
|
Звука е отличен а вариант да сложа усилвателя възможно най далече от свеща ?Там където е сега е много близо до нея то свеща и тя е под седалката дай да измислиме някакъв вариант да преместя някъде примерно усилвателя ли незнам |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 26, 2011 17:10 Заглавие: |
|
|
Не е ясно кое се шашка дистанционното или усилвателя, или и двете. А и скутера тесен, къде да преместиш нали трябва да го пазиш от водата. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
coolspot Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 27, 2011 13:31 Заглавие: |
|
|
| Ходих до електротехник където се занимава с такива неща и ми каза да пробвам да увия бубината в алуминиево фолио хубаво и после с една жичка от фолиото да го вържа към двигателя. |
|
|
 |
Falco Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 28, 2011 13:32 Заглавие: |
|
|
Тва с фолиото няма да ти свали паразитите, които ти влизат в дистанционното. По скоро постави приемника на дистанционното в метална кутийка и направи дупка (1см Х 1см) за оптиката. На дупката запои малка мрежичка от някакво метално сито. Кабелите за захранването на дистанционното също да са в шримован кабел до уредбата. Можеш да поставиш също така и филтър за паразити в кутийката на дистанционното. Има такива бобинки, които се ползват за филтриране на паразити по лаптопите и компютрите. Вършат много добра работа. В комбинация с 2-3 керамични кондензатора би трябвало да има ефект. _________________ Всяко малко гущерче иска да стане голям крокодил, но не всяко умее добре да плува. |
|
|
 |
coolspot Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 28, 2011 19:05 Заглавие: |
|
|
| Аз окото съм го изкарал от усилвателя на 1 метър(удължено с кабел) от него и съм го сложил на по видно за мен и дистанционното место не може ли да сложа само очето в някаква кутийка метална с дупчица и тн или трябва целия усилвател? |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 28, 2011 19:32 Заглавие: |
|
|
1. Крайно време е да разбереш, че за отговор се ползва бутона .
За какво и как се ползва може да прочетеш в правилата на форума. Съветвам те да го направиш.
2. По същество.
Това което си направил:
| coolspot написа: | | Аз окото съм го изкарал от усилвателя на 1 метър(удължено с кабел) от него .... |
Е огромна грешка и се радвай ако още не си опукал входа за IR на процесора.
Най-вероятно и кабела е какъвто си намерил.
Най-простото което може да се опита да се направи е въпросния кабел да се замени с екраниран (2+екран или 3+екран).
Екрана вързан към солидна маса в приемната част.
Изводите на фотомодула ("окото") максиммално къси, така че да могат да влязат и те в екранировката на кабела (надлежно изолирани разбира се).
Ако това не промени съществено ситуацията ще има следващи действия. _________________ RemoteControls |
|
|
 |
golf_5_R32 Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 29, 2011 13:46 Заглавие: |
|
|
| В лулата на свеща има едно съпротивление което обира точно тези смущения. Като го махнеш даже да минеш покрай антена за телевизия сигнала прекъсва понеже това са много големи смущения. Смени си лулата или си погледни съпротивлението мисля, че се сваля с отвертка. |
|
|
 |
coolspot Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 29, 2011 16:12 Заглавие: |
|
|
Значи пробвах да направя следното откачих колони сичко от усилвателя и го сложих на 2 метра от скутера и го закачих към акумулатора на скутера запалих скутера и пробвах да видя дали работи дистанционното и пак не работеше...а като угасих скутера бачкаше...какъв е извода?Дали проблема не е само в кабела дето свързва акумулатора с усилвателя от там да влиза нещо дето да спира дистанционното при запален скутер
golf_5_R32 ако беше от съпротивлението при лулата на свеща не би трябвало да хващам и радио с този усилвател(той има вграден радио тунер с антена която и нея съм удължил с същия тип кабел с който съм удължил и окото) ама си хваща отлично радио при запален скутер
RC
значи проблема може би е в това че трябва да екранирам кабела на окото с станиол и да вържа станиола към някаква маса...например двигателя така ли
Последната промяна е направена от coolspot на Пон Авг 29, 2011 17:09; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
|