| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
recket Активен потребител

Регистриран на: 15 Фев 2005 Мнения: 55 Местожителство: Някъде из Тополи но незнайно къде
|
Пуснато на: Съб Юни 11, 2005 21:12 Заглавие: Шумове при саунд карта YAMAHA YMF719W-S |
|
|
Имам проблем със саунд карта YAMAHA YMF719W-S,има гоми шумове когато си включа усилвателя.
Картата е доста стара.Сменил съм всички кондензатори и жака за исходния сигнал ама пак същото. _________________ Intel&Windows perfect combination!!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 11, 2005 21:28 Заглавие: |
|
|
Работя с такава в къщи от доста време и проблеми не съм имал.Не е много безшумна но кажи какви по точно са твоите шумове ??? Дали не е брум който може да идва от кабела или си е истинския шум в двата канала ли е ???  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |

Регистриран на: 15 Фев 2005 Мнения: 55 Местожителство: Някъде из Тополи но незнайно къде
|
Пуснато на: Съб Юни 11, 2005 22:05 Заглавие: |
|
|
Нещо като от вентилатор но не е от вентилаторите нито на процесора нито то вентилатора на захранването.
Смених и кабела ама пак същото.
А шумовете са в двата канала.
Изключих всичко от аудио контрола и съвсем слабо се понижиха шумовете. _________________ Intel&Windows perfect combination!!! |
|
|
 |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Нед Юни 12, 2005 11:13 Заглавие: |
|
|
Изключи и кабела, дето идва от CD-ROM-a. _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Юни 12, 2005 11:25 Заглавие: |
|
|
Няма такъв кабел а съм пробвал и въобще без CD. _________________ Intel&Windows perfect combination!!! |
|
|
 |
кк Гост
|
Пуснато на: Нед Юни 12, 2005 11:37 Заглавие: Re: Шумове при саунд карта YAMAHA YMF719W-S |
|
|
| recket написа: | Имам проблем със саунд карта YAMAHA YMF719W-S,има гоми шумове когато си включа усилвателя.
Картата е доста стара.Сменил съм всички кондензатори и жака за исходния сигнал ама пак същото. |
Извади всякакви други кабели от усилвателя - да останат само тези на захранването, към саундкартата и колоните.
Ако това не помогне занули шасито на усилвателя и си провери зануляването на компютъра и това на контактите |
|
|
 |
dreadx Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 12, 2005 12:12 Заглавие: |
|
|
| И сложи mute на всички входове - mic-in; line-in; cd-in, etc. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Юни 12, 2005 13:55 Заглавие: |
|
|
Направих всичко което ми казахте и съвсем слабо се понижиха шумовете.
Вижте този запис http://info.datacom.bg/recket/Sound.exe и ще видите какви са резултатите.
Дори и когато не подавам сигнал към усилвателя а само е включен жака пак има големи шумове.
Пуканията които чувате са при усилване и намаляне. _________________ Intel&Windows perfect combination!!! |
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 12, 2005 15:01 Заглавие: |
|
|
мисля че проблема ти идва от захранването. най вероютно смущенията идват от вентилаторите и от хард диска. запой 1 керамичен кондензатор 100 - 200nF между плюса и минуса на захранването на крайното стъпало, като внимаваш той да бъде запоен максимално близо до стъпалото. _________________ home studio |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Юни 12, 2005 20:41 Заглавие: |
|
|
Няма да стане усилвателя е мостов и най малкото ще си гръмна саунда.
щe протече само 16V в картата  _________________ Intel&Windows perfect combination!!! |
|
|
 |
|