Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблем с трансформатор INTO за лунички 12v
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Ч Е Ф О
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Авг 23, 2011 15:10    Заглавие: Проблем с трансформатор INTO за лунички 12v Отговорете с цитат

Здравейте , имам следния проблем със захранващо устройство за 12v IT 562 ,50-150w . към него съм свързал три лунички паралелно по 35w в банята . Около година работи нормално , но от скоро започнаха да светят ту нормално ,ту много по-слабо при вклюване . Докато вече постоянно светят слабо. Измерих напрежението на изхода на трансформатора и вместо 12 v е 22 v . Подлежи ли на ремонт или да го сменям с нов ?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Todorov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Враца

МнениеПуснато на: Вто Авг 23, 2011 16:05    Заглавие: re: Отговорете с цитат

Светят слабо??? На 22 волта? Laughing Rolling Eyes Idea Смени си уреда!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
mishomvp
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Вто Авг 23, 2011 16:08    Заглавие: Отговорете с цитат

По-скоро е мерил на празен ход Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
eko67
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Пещера

МнениеПуснато на: Вто Авг 23, 2011 17:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Има ли ел.елементи след тоя трансформатор?
При яко греене на трафа,е възможно да увеличи напрежението след стопяване на лака и окъсяване на намотките.
Върнете се в началото
ogi1966p
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Правец

МнениеПуснато на: Вто Авг 23, 2011 19:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Колега, предполагам, че под ,,трансфоматор'' имаш предвид преобразувателя от 220 на 12 В. От влагата краката на елементите корозират, защото китаецът ги е запоявал явно с киселина. Аз сложих истински трансформатор.
Върнете се в началото
hunter_88
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Балчик

МнениеПуснато на: Вто Авг 23, 2011 23:25    Заглавие: Отговорете с цитат

имам доста случаи при които трафовете се водят 50-150 но са разделени на 3*50, и когато се свържат 3 лунички успоредно на единия канал и се стопяват пистите и почват да светят слабо и накрая прекъсват пистите на които са свързани. Отвори трафа и го разгледай ако имаш понятие от поялник
Върнете се в началото
Ч Е Ф О
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Авг 24, 2011 10:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте, става въпрос за това устройство , но с параметри посочени в горния ми пост
http://www.profesional.bg/browse.php?page=7&cat=143

Измерването на тези 22v съм го направил при светнати лунички /демек под товар/ и то не веднъж . Благодаря за съветите , подсетихте ме за нещо което ще направя и пак ще пиша .
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Авг 24, 2011 11:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Ч Е Ф О написа:
...Измерването на тези 22v съм го направил при светнати лунички /демек под товар/ и то не веднъж ......

Ако това беше истина, луничките ти нямат никакъв шанс да оцелеят.
На устройството ти (поне на това от картинката, а и съдейки по размера му) пише - "Електронен трансформатор" което означава, че на изхода му напрежението не е постоянно.
Най-вероятно там имаш накакъв ШИМ (импулси с различно запълване в зависимост от товара), така че ако тези 22 волта ги измерваш с някакъв китайски евтин мултицет на обхват за постоянно напрежение този резултат като показание не е верен.

Ако така измерваш, сложи го на обхват за променливо напрежение и дай да видим тогава пък какво ще покаже Smile .
И какъв е уреда с който работиш?
emil74
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Авг 24, 2011 12:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Вероятни причини: дефектирал транзистор, изправителен диод(ако има грец на входа) или студена спойка.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
ogi1966p
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Правец

МнениеПуснато на: Чет Авг 25, 2011 11:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Напрежението е променливо, каква е честотата- не знам, но е над 50 Hz и оттам идва огромната грешка при измерването.
Според мен, проблемът е в почти прекъснати изводи на елементите. Опитай да ги подмениш с нови ей така, за спорта, но не се надявай да тръгне.
При напрежение 22 волта луничката би трябвало да свети като в пещера, ако успее да не изгори.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети