Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Моля за съвет за захранване на монитор BENQ

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
maneken
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Авг 31, 2011 10:44    Заглавие: Моля за съвет за захранване на монитор BENQ Отговорете с цитат

Здравейте, имам един бенк с захранващ блок 4H.L2E02.A35.
Като го разремонтирах от монитора се видя ясно, че е изял някакъв свиреп токов удар или поне аз така мисля.

Има прекъсната писта, която е непосредствено след едно съпротивление, което я свързва с друга.

Понеже не съм завършил ел., но си поя и т.н Smile моля за съвет как да подходя с тази платка, като прикачам снимки на захранването и мястото където е станал гафа.

До колкото аз виждам към изгорялата писта се включва друга през съпротивление, до него пише r614. пистата която отива към изгорялата писта е еденичния транзистор, който го има на снимката с изглед от горе на платката.

http://prikachi.com/images/866/3759866G.jpg

http://prikachi.com/images/905/3759905J.jpg

Надявам се да съм го обяснил правилно, че се поомотах с това обяснение Smile
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Авг 31, 2011 21:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Два са начините за ремонт.Започва да се чете например ето ТУК
Другият да се приготвят 45лв и да се занесе в сервиз.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети