Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

свързване на усилвател към СД

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
nebeto
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 26, 2011 4:03    Заглавие: свързване на усилвател към СД Отговорете с цитат

ЗДР.Решил съм да свържа един усилвател към СДто ми в колата дето няма изход за усилвател.Оня ден се пробвах да ги свържа и стигнах до пробле-СДто има стъпало ТДА7384А както се вижна на линка въм говорителите отиват по два кабела със сигнал с две полувълни,когато подам сигнал от тези кабели към усилватела само с единия кабел(едната полувълна) звука изобщо не ми хареса,останалата полувълна няма каде да подам понеже входа на усилватела е маса и "активен".дайте идеи как мове да се осъществи технологията.

тук
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 26, 2011 7:27    Заглавие: Re: свързване на усилвател към СД Отговорете с цитат

nebeto написа:
...има стъпало ТДА7384А както се вижна на линка въм говорителите отиват по два кабела със сигнал с две полувълни,когато подам сигнал от тези кабели към усилватела само с единия кабел(едната полувълна) звука изобщо не ми хареса,останалата полувълна няма каде да подам понеже входа на усилватела е маса и "активен".дайте идеи как мове да се осъществи технологията.
.....

Shocked Ужас Exclamation
Идеята е да зарежеш форумите и да наблегнеш сериозно върху познанията и образованието си в посока на електрониката (а и не само).
Целта на заниманието е да имаш поне някакво елементарно и основно ниво което би трябвало да не ти позволява писането на подобни ... бисери (да ги наречем макар, че са нещо съвсем друго).
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Пет Авг 26, 2011 15:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Я отиди в някой сервиз да ти иазвадят изход на чинчове от СД-то.Както си тръгнал-скоро ще питаме защо СД-то вече не свири и дали е заминало крайното стъпало.
nebeto
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 26, 2011 21:29    Заглавие: Отговорете с цитат

само ми кажете трябва ли да се закачи по някой резистир или кондензатор нещопреди да зема ниския сигнал преди стъпалото на СДто.
Върнете се в началото
Velkov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София-ж.к.Люлин 3

МнениеПуснато на: Пон Авг 29, 2011 18:18    Заглавие: Отговорете с цитат

Извинявай че се мешам,ама като гледам какви въпроси задаваш съм сигурен 100% че няма да се справиш сам !!!!Ако продължаваш да го ръчкаш има голяма вероятнос да го опукаш CD.Сигнал се взима преди да постъпи в стъпалота на касетофона и се изнася с екранирани кабели отвънка.
Ако мислиш че ще можеш да се справиш сам ползваи схемата на самото стъпало. Ето ти я http://www.datasheetcatalog.com/datasheets_pdf/T/D/A/7/TDA7384A.shtml

Трябва да запоиш на 11 и 12 краче ляв и дясен канал за изход а минус взимаш от 13 краче. По просто няма как да ти поясня Exclamation
И все пак ако не си уверение в себеси НЕ СЕ ЗАХВАЩАИ Exclamation Exclamation Exclamation
Всичко е на твоя отговорност Very Happy
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети