Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Free Samples от фирма MAXIM - въпрос.

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Slax
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Сеп 06, 2011 16:40    Заглавие: Free Samples от фирма MAXIM - въпрос. Отговорете с цитат

Значи за тези, които не знаят какво е free samples, това са безплатни мостри.
Та за въпросната фирма MAXIM, някой поръчвал ли си е вече, защото aз се натъкнах на следната пречка:

Please note that public domain e-mail addresses (e.g. @yahoo.com, @gmail.com, etc.) are not supported with free samples. If you are using a public domain e-mail address, please logout and re-login with a business or educational e-mail address.

От къде мога да намеря подходящ E-mail?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Сеп 06, 2011 17:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Нормално е, да се опитат по някакъв начин да се защитят от раздаването на мостри след което нищо не следва.
Сериозните фирми и учебни заведения имат собствени домейни в чието пространство са пощенските кутии на техните служители и/или студенти.
Това до някъде дава някаква гаранция за този който иска мострите и евентуално биха могли да проверят (и преценят дали да пращат).

Един производител раздавайки безплатни мостри (и развойни китове) разчита (или поне се надява), че ще има някакво развитие на взаимния бизнес.
Всъщност, това се превърна в начин всеки който се сети за нещо и е решил, че ще прави "проект" да се снабди с "нещо" за което може много скоро да му мине мерака и въобще да не го ползва.
Или след това да пусне обява, че продава еди какво си.
А подобни публични пощенски домейни се филтрират много лесно.
Slax
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Сеп 06, 2011 17:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Всъщност аз съм студент в ТУ-Варна и ми трябва един елемент за едно малко проектче. Да го купя в магазин от България струва 10лв. Бях се отказал заради това, но отскоро видях че предлагат мостри и ми се искаше да съживя проекта отново.

Сега видях в сайта на университета, че има електронна поща, но не ми е ясно как да си направя регистрация.
Rolling Eyes
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Сеп 06, 2011 18:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Slax написа:
...Сега видях в сайта на университета, че има електронна поща, но не ми е ясно как да си направя регистрация....

Ами намери начина и опитай през нея, тъкмо ще провериш реномето на университета Smile
И във формата на заявката която ще попълваш не пиши глупости.
Slax
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Сеп 06, 2011 18:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз съм сериозен и точен човек и определено не пиша глупости когато попълвам формата за заявка Wink .

Тъй като не виждам бутон за регистрация, предполагам, че това става с подаване на молба (или нещо подобно) в самия университет. Щом започнем новата учебна година, ще се поинтересувам. Very Happy
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Сеп 06, 2011 18:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Slax написа:
Аз съм сериозен и точен човек и определено не пиша глупости ...

Чудесно, така и трябва да бъде.
Написах го за всеки случай, защото съм се нагледал на всякакви ситуации.

Slax написа:
...Тъй като не виждам бутон за регистрация, предполагам, че това става с подаване на молба (или нещо подобно) в самия университет....

С това ще трябва сам да се справиш, няма как да ти помогне форума, освен ако няма някой друг студент от там да сподели.
Нормално е да има някаква процедура, а не всеки да може да си регистрира мейл в домейна на унито.
the_bull
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Монтана(Студент в Русе)

МнениеПуснато на: Вто Сеп 06, 2011 19:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Обикновено тези домейни са само за служители на университета, а не за студентите. Най-добре щом е някакъв проект към университета говори с някой твой преподавател или научен ръководител. Каквото и да правиш предполагам има някой, който ръководи проекта или поне така се води. Ако някой преподавател пише вероятността да ти дарът нещо е още по голяма. Имай предвид, че някой фирми имат интерес като дават нещо за какво е и може да искат поне идеен проект какво ще правиш с частите които биха ти дали. Миналата година за Русенския университет TI достави доста неща на преференциални цени а някой и free по искане на моята научна ръководителка. Така, че големите фирми винаги откликват на подобни призиви.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
tropper
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Сеп 07, 2011 9:41    Заглавие: Отговорете с цитат

the_bull написа:
...Най-добре щом е някакъв проект към университета говори с някой твой преподавател или научен ръководител. Каквото и да правиш предполагам има някой, който ръководи проекта или поне така се води. ....

Дори и да си е твой проект, вярвам че все ще има някой ентусиаст преподавател, който като те види че се интересуваш, да ти помогне поне с набавянето на мострите. Wink
А и за пред Maxim - друго е да видят заявка от Проф. д-р "Еди Кой Си" Twisted Evil
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети