| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 12, 2005 19:51 Заглавие: TV Goldstar шаси PC04 - проблем в захранването |
|
|
| Шаси PC04.Телевизора беше пострадал от гръм и след смяна на ключ,процесор,памет и т.н. си потегли ОК.По захранването освен ключа и бушона други поразии нямаше,но пред мене на 2-3 пъти още в процеса на ремонт захр. се опита да завиши на двестатина волта още в процеса на ремонт въпреки че е с нов кондензатор 1мФ-лично аз съм го сменял преди 2-3 месеца.Смених го отново и уж заспа,като странното е че захр. си работи ОК само ако този кондензатор е неелектролитен,ако му сложа електролитен 1мФ-пак завишава.Както и да е-в крайна сметка проблема е че на горе долу 30-40 минути транзистора си пробива-ползвам оригинален 2SD1556 и от шаси даже-4601 съм го сменял,резисторите са мерени здрави,а и утре ще взема два нови да ги сменя тези двата високоомните на симулацията на кол.ток.Не мога да кажа че в процеса на работа транзистора грее повече от нормалното,а и той по принцип на тия кочини си грее много транзистора в захр. съм забелязал.Идеи??? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 12, 2005 19:57 Заглавие: |
|
|
Сефте ли правиш такъв? Сменяй ВСИЧКИ кондензатори в захранването (особено в базата) и филтрите след захранването. Осцилоскоп нямаш ли да видиш боклуците върху кондензаторите  _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 12, 2005 20:09 Заглавие: . |
|
|
| Сефте да не е-ама поне 300-400 такива съм направил,от които сигурно 90 процента са били за кондензатори било то в захранване било по филтрите на вторичните вериги-знам си ги аз,ама на тоя съм му ги сменил всичките в захранването с нови,но уви-продалжава да си пляска транзистора! |
|
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Нед Юни 12, 2005 20:30 Заглавие: |
|
|
| А как се държи със "сух" 1 микро?Пробва ли да сложиш резистор 30-40 ома между емитер-база на ИТХО? |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
astra_tv Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 14, 2005 14:43 Заглавие: |
|
|
Имал съм същия проблем преди 7-8 години с такова захранване. И на мен ми изгори 4-5 транзистора през 30-50 мин. Накрая се оказа, че проблемът е в резистора 240 Кома от RC групата свързана на 4 крак на TDA4601 за симулация на колекторния ток.
От тогава до ден днешен видя ли изгорял ключов транзистор в такова захранване, винаги проверявам тази RC група и ако се наложи сменявам за по-сигурно.  |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 14, 2005 18:38 Заглавие: |
|
|
| Имал съм случай с прекъснал кондензатор между Е-К който е последователно със мощничък резистор 15к |
|
|
 |
|