| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
tehnica Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 15, 2011 8:22 Заглавие: philips 32pw5407/21. шаси l01.1e-изключва |
|
|
Колеги този телевизор го мъча вече 1 месец и не мога да му намеря дефекта.При първоначално пускане изключва след 5,6 сек-след упорито рестартиране /5,6,7 пъти /тръгва и може да работи 5 дена.Когато изключи, напреженията на вторичните вериги остават нормални.Това ме навежда на мисълта,че не е проблема в захранването.Сменях с няколко други транзистора 7461/четох някъде,че бил проблемен/-не се оправя.Кондензатори сменях-същата работа.Ако някой има идея ще съм много благодарен,че не ми се хвърля. _________________ Всеки транзистор,уважаващ себе си,по време на работа не трябва да позволява да бъде докосван с ръка! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
venelin Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 15, 2011 8:49 Заглавие: |
|
|
| Имали отчвтвни грешки в сервизното меню? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Сеп 15, 2011 8:53 Заглавие: |
|
|
Със FRC2084 съм и не съм стигал до сервизно меню. _________________ Всеки транзистор,уважаващ себе си,по време на работа не трябва да позволява да бъде докосван с ръка! |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 15, 2011 8:58 Заглавие: |
|
|
| tehnica написа: | | Със FRC2084 съм и не съм стигал.... |
Е, и?
Не е ясно кои са цифрите 062596 и кой е бутона Menu? _________________ RemoteControls |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Сеп 15, 2011 9:17 Заглавие: |
|
|
Лошото е,че тази сутрин вече не задържа и след многократни опити-работи 5 сек.изключва и така до безкрайност.Сервиза май за сега няма до помогне.Някакви други идеи? _________________ Всеки транзистор,уважаващ себе си,по време на работа не трябва да позволява да бъде докосван с ръка! |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 15, 2011 11:07 Заглавие: |
|
|
Като цяло подхода ти към ремонта е грешен за мене. Това, че тук-там си прочел, че някому нещо се е оправило след смяна на някой си елемент в повечето случаи не помага.
Като отвориш серизното на шасито с акробата и в неговата търсачка напишеш "err" добиваш понятие към какво евентулно да се насочиш, особено сега, след като работи само няколко секунди
Пробвай и по моя метод, на мене ми помага много !
.. същото се отнася и за думичките "prot", "guard" и за каквото още се сетиш ..
пп
http://www.eserviceinfo.com/index.php?what=search2&searchstring= "L01.1EB"
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=47049
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=78143
Последната промяна е направена от emoome на Пет Сеп 16, 2011 18:50; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
|
 |
jivko Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 15, 2011 14:57 Заглавие: |
|
|
| Имах скоро същия проблем. Смени паметта със нова и нов запис. Успех. |
|