| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
RUM+ Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 19, 2011 20:00 Заглавие: оборотомер за мотоциклет |
|
|
Здравейте колеги! Подариха ми повреден китайски оборотомер за мотоциклет. Проблема го установих. Беше дала на късо системата в оста на стрелката, и от там най-вероятно е дефектирал чип с осем пина "ICF CP1005" Как мога да разбера какъв е чипа и с какво мога да го заменя ако не мога да намеря оригиналния ? Благодаря !
Оборотомера се захранва с 12V и извод, който се свързва към комутатора. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
p_stoyanoff Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 20, 2011 10:43 Заглавие: |
|
|
Ами пробвах да изнамеря нещо за тази интеграла(вероятно и ти доста си ровил). Съществува такова с корпус DIP8, но така и не успях да намеря някаква документация или поне производител.
Има и още нещо! Понеже не намирам информация за този чип, ме съмнява, че името е фиктивно - т.е. производителят на твоя уред може да си е поръчал серийно чипчета като е задал върху тях да пише това, а не каталожния номер на производителя.
Защо не опиташ да потърсиш из форумите някаква информация за ремонт, но като използваш името на продукта(оборотомера)? |
|
|
 |
RUM+ Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 20, 2011 13:58 Заглавие: |
|
|
| На платката пише "BP-3PH", но нищо не намирам за туй китайско чудо. А пък струва 50лв! |
|
|
 |
Deliya Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 20, 2011 14:03 Заглавие: Оборотмер |
|
|
Това са уредчета - еднодневки. И при мен са носили за ремонт подобни и определено директно отиват в казана. Не се занимавайте с глупости. Не се рентира подобен ремонт. _________________ Няма невъзможни работи, има много трудни работи. |
|
|
 |
|