| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
plam65 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 20, 2011 15:10 Заглавие: NEO TFT CTM-V705 проблем с подсветката. |
|
|
NEO Model No: CTM-V705 7'' TFT LCD TELEVISION.MODEL: TFT7038-A .
колеги, изгорели са двата транзистора 2SD1803, и телевизора няма подсветка.Предполагам, че има и друга причина да изгорят транзисторите, която може би е трансформатора за лампите, който може би е с намотки накъсо.Четох темите пускани по този въпрос и достигнах до извода, че верояно имам дефект или в С114 или трансформатора за подсветката, като някой колеги са имали проблем и с транзистор 2SB772, който бил ключов в схемата, ама не са цитирали какво се получава след като изгори.Молбата ми е колеги ако може някой да ми каже откъде да намеря трансформатор за подсветка за този модел телевизор, или да ме насочат евентуално ако проблема е на друго място а не в трансформатора за подсветка? _________________ винаги има какво да се научи  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
audiohack Опитен потребител

Регистриран на: 03 Апр 2008 Мнения: 151 Местожителство: Благоевград
|
Пуснато на: Вто Сеп 20, 2011 15:17 Заглавие: |
|
|
Е като смените дефектните транзистори какво става?
Напрежения, импусли тва онова? Започнете ремонта и ще дискутираме!  _________________ "Всичко си има обяснение, но човек не може да знае всичко!" |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 20, 2011 15:18 Заглавие: |
|
|
Смени транзисторите и го пусни .Те по принцип си печат доста така че може трафчето да си е здраво.Транзистора за който си чел мисля че беше ключ на захранването тоест за ST/BY.Ако се е скапал няма да тръгва .Успех Може да качиш снимка на платката че ма 2 модела.Поне аз толкова съм виждал  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
ivo07 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 20, 2011 15:21 Заглавие: Re: NEO TFT CTM-V705 проблем с подсветката. |
|
|
| plam65 написа: | | може би е трансформатора за лампите, който може би е с намотки накъсо........ верояно имам дефект или в С114 или трансформатора за подсветката, .........да ме насочат евентуално ако проблема е на друго място а не в трансформатора за подсветка? |
Вероятно трябва да измериш нещо "КОЛЕГА"  |
|
|
 |
plam65 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 20, 2011 15:37 Заглавие: |
|
|
Да колеги, след 2 часа купувам транзисторите, поставям ги на място и почвам замерване! _________________ винаги има какво да се научи  |
|
|
 |
plam65 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 20, 2011 18:54 Заглавие: |
|
|
Колеги. след подмяна на транзисторите,подсветката си дойде на място, обаче се оказа, че имам и друг доста по трудно поправим проблем.Клиента е разглобявал телевизорчето и е успял да прекъсне опъвайки 3 пътечки от края на гъвкавия кабел от дисплея към платката.Незнам сега този кабел дали може да се подменя и има ли го изобщо като артикул?Или пък някой колега да предложи ако му се намира дисплей с кабелчето втора употреба евентуално на приемлива цена?Благодаря за отзивите, и чакам да ми предложете някакво решение ако може, ако ли не язък за барута че стана подсветката а и транзисторите не грееха. _________________ винаги има какво да се научи  |
|
|
 |
chavdar68 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 20, 2011 19:15 Заглавие: ... |
|
|
| Отпоявай си новите транзистори и му го връчвай обратно на клиента ! И другия път преди да почнеш такъв ремонт - оглеждай хубаво за "подводни камъни "....... |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Сеп 21, 2011 8:05 Заглавие: |
|
|
| plam65 написа: | | .......... |
Прави се-но под микроскоп. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
|