Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Altium designer - платка
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
sinko
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: varna

МнениеПуснато на: Пон Сеп 19, 2011 18:05    Заглавие: Altium designer - платка Отговорете с цитат

Здравейте, ако има някой който е запознат с програмата Altium designer моля за помощ.Значи схемата е готова искам само да се начертае платката.Предварително благодаря
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
gueswhoaz
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: По света и у нас

МнениеПуснато на: Пон Сеп 19, 2011 19:16    Заглавие: Отговорете с цитат

С тази не, но с други - да. Аз работя на Sprint Layout 5, мога да ти направя дизайна. Ако те интересува - лични.
Върнете се в началото
emil74
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Сеп 19, 2011 21:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Има видеокурсове в youtube. Изгледай ги и ще разбереш как става.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Петров
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Вто Сеп 20, 2011 1:45    Заглавие: Re: Altium designer - платка Отговорете с цитат

sinko написа:
Здравейте

Здраси
Миличкия ми!
И се оказа че не знам как да окажа корпуси от библиотека и как дса създам нет лист.
Върнете се в началото
milmar
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Пет Сеп 23, 2011 21:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако имаш конкретни въпроси ги задай , бих ти отговорил ако мога ... а би трябвало да мога Smile . Иначе си има ръководства Idea .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ikarlo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Сеп 26, 2011 21:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Altium-а е продължител на Protel, а за него в нета има камари учебни помагала. Между другото, мнението ми е, че Protel99 е достатъчно "автоматизиран" и интелигентен. След него май "пресоляват супата" и от много интелигентност става само по-трудно, но не и по-добре. Освен това аз поне не съм срещнал читаво хакнат Altium - на тези, които съм успял да сваля от нета, не им работят някои от важните библиотечни функции. По мнение на "по-дълбоки" специалисти, това е направено съзнателно, т.е. програмата се хаква сравнително лесно, "почти" работи, зарибява те и, когато навлезеш навътре, вече имаш нужда от платен продукт. При мен в такива случай се прави крачка назад: Protel99. Въобще използването на такива мощни продукти е оправдано в много редки случаи за любителски цели и то когато е необходима сериозна презентация на направеното - още преди да се изработи платката, може да се направят 3D изгледи и дори видеоклипове на изделието.
Върнете се в началото
milmar
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Пон Сеп 26, 2011 21:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Protel-а е доста беден от към възможности за организация на правилата (rules) при проектиране на PCB например , интерфейса при по-новите версии и стила на работа въобще е по-добър . Има по-богати библиотеки , макар , че аз лично ползвам 90% мои си отпечатъци .

Иначе колегата е прав във всичко останало - това е система за професионално проектиране . Трябва много опит за да може да се използва пълноценно . Могат да се правят прекрасни проекти , лесно и бързо , ако се ползват възможностите на програмата , иначе не е нищо повече от CadStar или дори Paint , ако ще се "рисуват" чертички Very Happy .
За усвояване на системата - минимум 1 година професионална работа Idea .
Върнете се в началото
eko67
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Пещера

МнениеПуснато на: Пон Сеп 26, 2011 22:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Относно Protel99 мога да кажа че автомат.опроводяване и подреждане на платка със 100елем. и повече куца.Доста често съм опроводявал и подреждал елементи ръчно.Преди 9г.дори си купих и книгата Very Happy
Върнете се в началото
radev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofiq

МнениеПуснато на: Вто Сеп 27, 2011 10:41    Заглавие: Отговорете с цитат

То проектирането ръчно,май най добре става. Smile
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
kyxo
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Сеп 28, 2011 23:16    Заглавие: Отговорете с цитат

На сайта на алтиум (май) имаше някъде гетинг стартед. Това упътване е напълно достатъчно да може всеки да си начертае сам платката.

А спрямо протела - първото нещо, което прави впечатление е графичната среда. Дори само чертаене на чертички е ужасно лесно и няма лагване, няма снапване където му падне и да ти къса нервите.
Страшно удобство и за непрофесионалисти е създаването на цялостен проект с всичките му подробности от идеята до производството. Или единичната бройка. Обаче си трябва съвременен комютър, нещо неприсъщо за редовия жичкаджия.

Последната промяна е направена от kyxo на Пет Сеп 30, 2011 10:39; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети