| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 11, 2011 21:06 Заглавие: Как се проверява оптодвойка от мишка |
|
|
| Светодиода е ясен. Но за фотоприемника с двата фототранзистора ми е въпросът: може ли да се проверява с омметър? Пробвам тук един фотоприемник с омметъра на положение за полупроводникови преходи, при всички положения на свързване, осветен и неосветен от светодиода няма никаква промяна в показанията на омметъра. Правилно ли се опитвам да го проверя, или не става така? До сега не ми се е налагало да се занимавам много с подобни оптоелементи. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
nobodyshadow Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 11, 2011 22:03 Заглавие: |
|
|
Ами ако приемника е с два крака би трябвало да сработи метода с осветяването?Ако е с 3 може и да е ИС направо. _________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно! |
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 11, 2011 23:56 Заглавие: |
|
|
Разгледай тук, тук.
От първия линк
| Цитат: | | The best units I found had an integrated detector that directly output TTL level quadrature signals. These units had 3 pin clear plastic IR LED sources and black plastic 4 pin detectors. I found these integrated detectors in various samples of Compac, HP and Logitech mice. |
|
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 12, 2011 15:08 Заглавие: |
|
|
| Като разгледах свързването на фотоприемниците се оказа, че не са просто два фототранзистора, а по-сложна схема. Единия извод на +5V, другия на маса, а третия е сигнален. Явно е само един сигнал, докато при фотоприемника с два фототранзистора има две импулсни поредици, дефазирани на около 90 градуса една от друга. |
|
|
 |
|