| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
IGBT Опитен потребител

Регистриран на: 30 Мар 2005 Мнения: 373 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Чет Юни 16, 2005 10:40 Заглавие: преработване на АТХ |
|
|
така захранването е MX-200MT 110/220V та ме интересува как да си го преработя на 2Х35V за около 100W ама без да си губя другите напрежения които да дават по около 1-2А знам че темата е дъвкана бая ама не намерих подходящо нещо  _________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
IGBT Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 16, 2005 20:27 Заглавие: |
|
|
да захранвам с траф усилвател като имам импулсно явно те е хванала техническа треска просто питам понеже ми е мерак и траф за 30А ще тежи 5-10 кила а импулсното по 2 кила така,че ще е по добре с импулсно  _________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си. |
|
|
 |
MikoBG Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 16, 2005 20:53 Заглавие: |
|
|
| IGBT написа: | да захранвам с траф усилвател като имам импулсно явно те е хванала техническа треска просто питам понеже ми е мерак и траф за 30А ще тежи 5-10 кила а импулсното по 2 кила така,че ще е по добре с импулсно  |
По сложно е от колкото си мислиш! По просто е да го направиш на ново. Колко добри фабрични усилватели си видял с импулсно захранване/изключвам автомобилните/ Не се занимавай с глупости! |
|
|
 |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 16, 2005 20:55 Заглавие: |
|
|
| IGBT написа: | да захранвам с траф усилвател като имам импулсно явно те е хванала техническа треска просто питам понеже ми е мерак и траф за 30А ще тежи 5-10 кила а импулсното по 2 кила така,че ще е по добре с импулсно  |
Абе няма смисъл от импулсно в къщи. Понеже имам един приятел на който баща му обурудва дискотеки и заведения с музика го помолих да ми отвори един голям усилвател денон 2х400вт.
обикновен трансворматор(2 явно за са отделни за + и - )и това е.А струва около 3500 лева и се води хай енд за съжаление не помня капацитетите на филтриращите кондензатори но бяха няколко наредени
Ако искаш нешо сериозно(стига да имаш хубаво стъпало) ти трябва траф запасен най-малко 5 пъти така теоретически пада ще е незначителен и ако капацитета на филтъра е 100 000 мкф(low esr) няма да има пад и съвсем реално можеш да си направиш хай енд усилвател с завидно хубав звук ,но усилвателя сам няма да можеш да го местиш  _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
i love massive ridiculous bass
Atlanta Georgia U.S.A. the real hip-hop ! |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 16, 2005 21:21 Заглавие: |
|
|
| IGBT Не искам да се заяждам ,но това което искаш е доста трудно .Говориш за 30 ампера при 100 ватово захранване ,нещо са мътни понятията за теб. Освен това щом смяташ ,че имаш импулсно що не го ползваш-имаш грънци.Тук имаше десетки да не кажа стотици постове на тема преработки на АТ и АТХ захранвания -вземи си пусни търсачка и ги чети да видиш дали е лесно. КД503 е прав -намери си един траф и да ти е мирна главата. Аз самия съм правил десетки импулсни до 300 вата ,но сега като ми потрябва взех един траф от стар УЛПЦТ, вит магнитопровод ,развих вторичните и си навих с 1.6 проводник намотка за 44 волта променливо ,стана екстра ,2х44 променливо или 2х55 изправено -пей сърце.Имам и едни кондензатори 33000 на 63 волта-утепали са се за мощно стъпало.Успех! |
|
|
 |
IGBT Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 17, 2005 8:40 Заглавие: |
|
|
| ELP написа: | | Говориш за 30 ампера при 100 ватово захранване ,нещо са мътни понятията за теб | точно така е но става дума не за 100-те вата а за общият капацитет на импулсното и все пак предпочитам импулсно  _________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си. |
|
|
 |
|