Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Shema za TV Telefunken

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ji4ka
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Kubrat

МнениеПуснато на: Съб Юни 11, 2005 12:07    Заглавие: Shema za TV Telefunken Отговорете с цитат

Здравейте момчета!
Aко някои има схема на Telefunken palcolor 884 , моля да ми прати на e-mail.
Мерси предварително.Ако има нещо и аз ви бих помогнал!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Враца

МнениеПуснато на: Нед Юни 12, 2005 0:48    Заглавие: Shema za Telefunken Отговорете с цитат

Какво пише на лепенката на шасито?Какви са чиповете,какъв ти е проблема?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ji4ka
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Юни 12, 2005 14:14    Заглавие: Повредата Отговорете с цитат

В момента не мога да кажа точно какво пише на шасито,но като се прибера ще погледна и ще напиша какво пише.
Проблема като го доакараха беше - Имаше светла хоризонтална ивица малко разтеглена ,и аз си казах сигурно е изгорял вертиакала.Отворих телевизора и то много части много нещо,телевизора е стар лечи си,половин час се занимавах да дръпна шасито за да мога да видя отдолу пистите:)И най накрая намерих две пластмасови "вратички" които се истеглят встрани и така шасито се плъзга по тях и излиза напред.
Гледах мерих и не можах да намеря изгорял елемент по платката за вертикалното.И оставих телевизора да поработи малко и след 1 минута нещо изпуши покрай ТХО и изключих телевизора и видях,че това е един диод свързан към маса на обратно,те са го сменяли веднъж и са сложили два последователно свързани диода -бая големи са на размер:),така де диода бе6е сцепен направо на две,и направо се разпоил:).Тъй като нямам схема и сложих един диод за 1000 волта на мястото му и включих телевизора.И телевизора тръгна нормално всичко заработи.Но след 5 минути работа пак същата работа -вертикална ивица.Пак изключих и като погледнах диода - той беше се разпоил и паднал:)Но като го змерих си работеше,пак го запоих и телевизора пак дръгна.Но върху диода се отделя голямо количество температура.И ме съмнява ,че има нещо в напреженията.Но ми трябва схема да сравня.Ако ти се сетиш нещо пиши ми!
Аиде чао за сега и чакам предложения!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Radko
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юни 12, 2005 15:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Може би диода, който си запоил, да не е подходящ като бързодействие, най-вероятно това са коригиращите вериги на ТХО. Пробвай с диод BY223 или два последователно свързани КД226Д
ji4ka
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Юни 12, 2005 15:58    Заглавие: telefunken Отговорете с цитат

Мерси,след малко ще пробвам с два последователни свързани диода К226Д.
По късно ще видим ко е станало:)
Аиде чао за сега момчета!
Върнете се в началото
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юни 12, 2005 21:19    Заглавие: Shema za tv Telefunken Отговорете с цитат

Това наистина са стари кошове,но в интерес на истината ще надживеят много нови китайци.На хоризонталното шаси в дясно трябва да пише Schassis712 / 714.Познати са ми до болка и имам схемите им.Дай номерацията на диода да видя с какво мога да помогна.Диода е от типа на BY228 339 или подобни нему.
Върнете се в началото
ji4ka
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Юни 12, 2005 22:02    Заглавие: telefunken Отговорете с цитат

не става с КД226Д диодите!
Прати ми някъква схема от този модел - поне да се ориентирам!
Мерси предварително,а за шасито ще видя тази вечер и утре ще постна номерацията!
Върнете се в началото
ji4ka
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Юни 17, 2005 10:32    Заглавие: TV to e gotov Отговорете с цитат

Opravih Televizora i ve4e raboti.
Problemen diod i kondenzator:)
Върнете се в началото
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юни 17, 2005 21:12    Заглавие: Shema za Telefunken Отговорете с цитат

А благодаря кой ще каже?-протоколът го изисква,ако не възпитанието,не,че трябва,но така сме възпитани.Всички получаваме препоръки и помощ,а колко малко е нужно да те уважат и друг път!
Върнете се в началото
ji4ka
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Юни 18, 2005 9:23    Заглавие: Mersi kolegi! Отговорете с цитат

Благодаря момчета! Laughing
Тогава бързах като писах с последното си съобщение-него го написах на покрива като монтирах wireless na 2,4Ghz за интернет.
Аиде аз излизам сега,че имам много работа с Линукс:)
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети