|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Питащ Гост
|
Пуснато на: Пон Юли 25, 2005 12:22 Заглавие: Ферит на кабел за монитор |
|
|
Здравейте, имам един такъв въпрос: за какво служат феритите на видеокабела на монитора и по какъв начин действат?
Също така, има ли монитори на които видеокабела се сменя без да се отваря монитора- демек със букса и от двете страни? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Yordanov Опитен потребител

Регистриран на: 10 Май 2005 Мнения: 328 Местожителство: Botswana,Gaborone
|
Пуснато на: Пон Юли 25, 2005 21:30 Заглавие: Re: Ферит на кабел за монитор |
|
|
| []Служат за филтриране на високочестотни смущения,деъстват на принципа на трептящите кръгове. Такива монитори има , аз съм виждал SONY<PHILIPS,SAMSUNG,DELL инякои китайски . |
|
|
 |
Питащ Гост
|
Пуснато на: Вто Юли 26, 2005 14:35 Заглавие: |
|
|
| И последен въпрос - ако се махне ферита какъв ще е резултата и на какво ще се отрази - на самия монитор (и как?) или на съседни електроуреди? |
|
|
 |
кк Гост
|
Пуснато на: Вто Юли 26, 2005 20:07 Заглавие: |
|
|
| Питащ написа: | | И последен въпрос - ако се махне ферита какъв ще е резултата и на какво ще се отрази - на самия монитор (и как?) или на съседни електроуреди? | Феритът филтрира токовете от външната страна на опретката. Целта е най-вече да се предотвратят смущенията от вън към монитора. В домашни условия едва ли ще промени нещо, някои кабели даже ги продават с ферита отделно в пликче да си го сложиш ако има смущения. |
|
|
 |
Yordanov Опитен потребител

Регистриран на: 10 Май 2005 Мнения: 328 Местожителство: Botswana,Gaborone
|
Пуснато на: Вто Юли 26, 2005 23:03 Заглавие: |
|
|
| [Смущения се появяват на кабели със съмнително качество, по тънки от необходимото, спестени екранировки и на по големи разстояния(>10м)] |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|