|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Gena Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 10, 2011 21:34 Заглавие: Kерамична печка за стена Diplomat DPL KPT 4003 |
|
|
Имам я вече повече от 2 години и си изпълнява предназначението. http://www.diplomat.bg/bg/product/keramichna-pechka-za-stena-diplomat-dpl-kpt-4003-67-23.html
Има доста недомислици на китайците при проектирането, но един ме дразни много. Голямата разлика между температурата на изключване и включване на нагревателя. В Ръководството е написано, че е около 3 градуса и наистина е там някъде. Не ми е ясно, защо е толкова голяма!
Проблемът е, че при изключен нагревател вентилатора продължава да си работи с постоянните си обороти. Естествено започва да духа студена струя въздух, което хич не е приятно!
Искам да попитам, възможно ли е тази температурна разлика да се настрои на около 1 градус и как мога да го направя? Наясно съм, че това не е климатик, но все пак при обикновените "духалки" с механичен термостат, разликата в температурите е около1,5 градуса. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 11, 2011 0:16 Заглавие: |
|
|
Висока инертност на нагревателите+'китайско' регулиране и контрол на температурата.
Толкова си може.
А ти как така ги цепиш тези градуси,по показанията на дисплея ли?
Ако ги измериш с надежден прибор,ще останеш неприятно разочарован
П.С.
| Цитат: | | но все пак при обикновените "духалки" с механичен термостат, разликата в температурите е около1,5 градуса | Това е невъзможно. | Цитат: | | В Ръководството е написано, че е около 3 градуса и наистина е там някъде | Както и това.
На практика температурната разлика е значително по голяма и е пряко зависима от мощността,инерността на нагревателите и продължителността на времето,в което работят.
Всъщност възможно е ,ако работят за няколко секунди,не повече ,а добутват нещо подобно на това,което са написали,с бързото изстудяване,което те дразни,но е неизбежно в случая,а струята студен въздух влияе и на термодатчика,та на дисплея се изписват и "правилните" цифри  _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
Gena Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 11, 2011 18:51 Заглавие: |
|
|
|
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 12, 2011 9:27 Заглавие: |
|
|
Инертността не можеш да намалиш,защото е обвързана с качеството и типа на самия нагревател.Китайците по идея ползват нискокачествени,високо инертни керамични нагреватели.Това е причината и управлението да е такова-обдухват за продължителен период от време,защото производителят знае какво го@но е монтирал.
Често след някакъв период на употреба могат да се забележат пукнатини в керамиката,боклуци слагат.
Датчик не пипай,за да не си купиш по неволя по-хубава,а и не е ясно дали има защита,да не стане беля.А датчици можеш да имаш и повече от един,нямам си идея как е в твоя случай. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
Gena Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 12, 2011 18:35 Заглавие: |
|
|
Благодаря!
Аз друга печка от този тип няма да си купя! Това е сигурно.
Тогава ме поблазни дистанционното управление, а и нямаше как да разбера за точно този недостатък.
Може би някой конвекторен радиатор за стенен монтаж. Не, че и те са кой-знае какви чудеса на технологията, но поне са безшумни. |
|
|
 |
Gena Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 17, 2011 19:38 Заглавие: |
|
|
Днес си играх половин час с мултицета да сравнявам температурните разлики на стенната печка и духалка Delonghi HTM02. Резултатът, както и очаквах е в полза на втората - точно 4 срещу 5-5,5 градуса на Diplomat. Измервах с един и същ уред с термодвойка, поставен над стенната печка при приблизително еднакви достигнати температури при изключване.
Всичко това при положение, че духалката е 2001 набор и въобще не е жалена, а Diplomat-а работи от време на време само и е на 2 години.
В друг форум ми препоръчаха конвектор Noirot. Сравнени с Adax и Airelec при еднаква цена до 250лв. за 2000W с електронен терморегулатор кой от трите да избера? |
|
|
 |
Kacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 03, 2011 22:18 Заглавие: |
|
|
Като не искаш да ти духа студено-вържи вентилатора към нагревателя.Като искаш прецизно регулиране на температурата,си има китчета,или готови модули,устройства за вграждане.Варианти много. _________________ [email protected] |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|