|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
zariben Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 07, 2011 17:57 Заглавие: Алармено устройство - курсов проект |
|
|
Здравейте, имам затруднения с курсовия ми проект и моля за помощ. Заданието е следното:
Аларменото устройство е с 5 входа. Сензори - магнитен, за движение за температура и дим. Съдържа клавиатура за дезактивиране. В изхода се генерира 3 тонов сигнал с честоти 1600, 2000 и 2400Hz, всеки с продължителност по 3s. Сигналът се излъчва еднократно в продължение на 75 секунди. Захранващо напрежение 9V, ИС - CMOS, генераторен блок с ИС 74LSxx.
Прикачил съм снимка с принципната схема върху която работя, но съм мн бос в нещата и не съм сигурен дали има нещо вярно. Генераторния блок е с тригери на шмит. Преди него има чакащ мултивибратор. Незнам дали брояча е вързан правилно към мултиплексора и колко на брой трябва да са JK тригерите за отброяват само трите честоти. Дали мултиплексора трябва да е с 4 входа? Моля за помощ, благодаря предварително !!!
http://imageshack.us/photo/my-images/85/unled1zi.jpg/ |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|