|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
reiban Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 09, 2011 23:07 Заглавие: Ремонт захранване монитор Филипс 190TW8 TV |
|
|
| Здравйте, имам проблем със захранващата платка ТДK EA02B432T на монитор "Филипс 190TW8 TV" от заглавието на темата. Намерих схемата и от направините замервания установих, че нямам напрежение на входа на трансформатора. Контролера е OB2268CP и около него малко не са ми ясни нещата, захранването му е дадено че отива на пинове 1 и 3, но като го мeря там идва около 4,5 V, а на схемата която имам за него пише че се захранва с 36v. Другата ми неяснотия е че преди да достигне до 3 пин на контролера има 3 съпротивления по 680 K ОМ-а, които сед като включа платката под напрежение и после я изключа, съпротилението им е безкрайно и след опредлено време или ако ги сваля от платката си е нормално. Някой ако може да ми каже какво друга да измеря, за да установя кой е проблемния елемт в платката ще съм му благодарен. Утре ще дам линк със схемата че остана на компа в офиса, а сега нещо не мога да я открия. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|