Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

От къде да си намеря антенна букса и как да я монтирам.

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
glizan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Ное 06, 2011 18:51    Заглавие: От къде да си намеря антенна букса и как да я монтирам. Отговорете с цитат

Здравейте,

Правя си една антена, но имам проблем с кабела. Проблема е че има сто хиляди вида кабела и сигурно още толкова вида букси, а аз нищичко не разбирам от тях и коаксиалните кабели.

Ето тук трябва да навия буксата

Сега съм взел един най-обикновен телевизионен кабел и съм навил това нещо върху него, но така изобщо не ме кефи.

Първо, че кабелът е отвратителен и е 75ohm, а на мен ми трябват 50 и втор че тази букса дето се навива върху кабела е толкова стегната, че при навиването си къса оплетката на кабела, което прецаква всичко. Може би навивам грешна букса (за по тънък кабел).

Въпроса ми е следният. Къде от София мога да отида някъде и да си купя някакъв кабел 50 ома и някаква букса, която да монтирам на него без да е необходимо да се кримпва защото нямам клещи.
Най-добре ще е ако купя от някъде кабелче с букса (заедно). Нещо подобно на тази

И още един въпрос. Когато монтирам буксата трябва ли да махна металното фолио и да остане само оплетката или буксата се поставя едновременно и върху двете ?
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Нед Ное 06, 2011 19:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Имаш 100 мнения и не знаеш що е F конектор? И че го има във всеки магазин, вкл. и железариите? Има ги разни диаметри, виж някой техник от кабелните, ще ти подари цяла шепа.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
glizan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Ное 07, 2011 0:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Не разбрах какво общо има броя на мненията ми с това че не знам как се казва конекторът.

И хиляда мнения да имам няма да мога да си отговоря на въпроса. Казах, че не разбирам от подобни неща. Телевизор нямам. Никога не съм имал досег с коаксиален кабел.

Се едно... сега като разбах, че се казва "F" конектор видях, че най-често се ползват два размера - за RG-6 и RG-59 кабели. Единият има диаметър 6,1 а другият почти 6,9. Може би този конектор който съм навивал е бил за RG-59, а аз го навивам на дебелия кабел и за това са се късали нишките.

Също така видях така наречените "пигтейли", на които аз им казвах кабелче с букса... До колкото разбирам те са просто едни преходници, а не кабелче с букса? Тоест и от двете страни на кабела има конектор, а не както аз си мислих - само от едната страна.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети