Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Търся схема на НЧУ от 50 до 80 Вата на 12 волта.

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
NezBoy
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Ное 12, 2011 21:44    Заглавие: Търся схема на НЧУ от 50 до 80 Вата на 12 волта. Отговорете с цитат

Здравейте колеги, трябва ми схема на ниско честотен усилвател, (интегрален) да работи на 12 волта от акумулатора. Намерих една - 2х40 W (с TDA8560), тая е на 2 ома и не знам дали е качествен интеграла и дали ще пее добре. Smile

И др за която разбрах, че интеграла не струва "Усилвател 18" 1x70W, 14.4V, 4oм, (20Hz-40kHz), A=20 пъти, TDA1562Q

Не ме бърка дали е моно или стерео схемата. Smile
Или ако ми кажете как да подкарам 2 платки с TDA7294 на 12 волта, без средна точка и без инвертори и УПС-и. Ако има неква схемичка по лесна да тръгнат тия 7294 само с +/- 12 Волта, ще е супер.
Ще си правя Колона с 2 канала за колата и няма да е за бас, Smile а за да завиша музиката, бас имам а не ми стига на СД то усилвателя. Smile
Ще е колона защото да мога да си я свалям и да си я ползвам и в къщи, като искам. Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
radev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofiq

МнениеПуснато на: Съб Ное 12, 2011 22:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Кой ти каза ,че TDA1562 не струва.На 4ом си клати една 10" без проблеми.А относно 7294 си е за по високо напрежение,няма такава магия от нищо/нещо.Или преобразувател или 1562,
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
NezBoy
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Ное 13, 2011 12:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами един фр ми каза, че през 2 месеца и му горял интеграла, па и из нета съм срещал, че не са много читави.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
rolling_heads
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Нед Ное 13, 2011 15:07    Заглавие: Отговорете с цитат

На 12V максималната достивима мощнот е 20W.
С мостово стъпало може да стигне и 35W.
Това без изкривявания.
Преориентирай се към по ниски мощноти и ще стане.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Пон Ное 14, 2011 0:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Тя 1562 реално работи на повече от 12.. там има една "магия" . Не знам на твоя човек защо му гори ама от 4-5 дена я слушам на 3ома в служебната кола с 2 баса в паралел и то никак НЕ е зле като за без пари Smile
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Пон Ное 14, 2011 1:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Вземи си готово стъпало и не се мъчи с ТНТМ. Хем по-хубаво, хем по-евтино, хем по-качествено.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
erolchy
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 14, 2011 10:34    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте, моето мнение относно 7294 е същото освен ако не си направиш едно малко импулсно не излиза мн скъпо към 15лв ама ти каза че искаш проста схема така че най лесно ще ти е с 2Х40-то свири хубаво в кола, но зависи от къде му подаваш сигнала все пак, ако е от сд няма да имаш проблем, но ако е от другаде не мога да гарантирам и тогава ще е хубаво да му сложиш един пред усилвател с тон коректор и баланс и ще се оправи,а доколкото за2-та ома той работи и на 4, а за другия усилвател DA1562Q е хубав нищо му няма явно твоя приятел го гори поради някаква неизправност защото съм правил такъв и го имам от 2 години и още не е изгорял Smile надявам се да съм бил полезен с нещо Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение AIM Адрес
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети