|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
advertbg Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 15, 2011 8:17 Заглавие: UV пури за печатни платки по фотометод и време на експонация |
|
|
| Здравейте, колеги. Моля да споделите своя опит от работата с фолиран текстолит с готово нанесено фотопокритие. Имам намерение да си правя експонатор. Един търговец ми се кълне че тия розовите UV пури са именно за платки. В работата имам професионален експонатор, но там тръбите са бели. Нямам никаква информация и колко е средното време, което трябва да се експонират такива готово UV чувствителни фолирани стъклотекстолити с този тип тръбички. Благодаря предварително на отговорилите надявам се темата да е полезна и на други запалени като мен. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 15, 2011 8:46 Заглавие: |
|
|
Тази тема в различни варианти е дъвкана нееднократно и в този форум. Добре е да разгледаш какво вече е писано по въпроса преди да пускаш нова тема.
UV лампите са с прозрачен балон (или тръба) от кварцово стъкло за разлика от другите.
Кварца е прозрачен в тази област от спектъра.
Всякакво пълнене на тръбата (балона) с газ и/или нанасянето на луминифор води до това, че се променя/преобразува спектъра.
| advertbg написа: | | Нямам никаква информация и колко е средното време, което трябва да се експонират такива готово UV чувствителни фолирани стъклотекстолити с този тип тръбички |
На този въпрос няма кой да ти даде готов и точен отговор защото времето на експонация зависи от:
- осветеността и нейната равномерност която ще успееш да получиш на единица площ
- типа на самия фоторезист и неговото състояние (колко е стар)
- използвания проявител
и купища други фактори които няма как да разбереш без да си изработиш някаква примерна технология около която да работиш. _________________ RemoteControls |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|