Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

UV пури за печатни платки по фотометод и време на експонация

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
advertbg
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Вто Ное 15, 2011 8:17    Заглавие: UV пури за печатни платки по фотометод и време на експонация Отговорете с цитат

Здравейте, колеги. Моля да споделите своя опит от работата с фолиран текстолит с готово нанесено фотопокритие. Имам намерение да си правя експонатор. Един търговец ми се кълне че тия розовите UV пури са именно за платки. В работата имам професионален експонатор, но там тръбите са бели. Нямам никаква информация и колко е средното време, което трябва да се експонират такива готово UV чувствителни фолирани стъклотекстолити с този тип тръбички. Благодаря предварително на отговорилите надявам се темата да е полезна и на други запалени като мен.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 15, 2011 8:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Тази тема в различни варианти е дъвкана нееднократно и в този форум. Добре е да разгледаш какво вече е писано по въпроса преди да пускаш нова тема.

UV лампите са с прозрачен балон (или тръба) от кварцово стъкло за разлика от другите.
Кварца е прозрачен в тази област от спектъра.
Всякакво пълнене на тръбата (балона) с газ и/или нанасянето на луминифор води до това, че се променя/преобразува спектъра.
advertbg написа:
Нямам никаква информация и колко е средното време, което трябва да се експонират такива готово UV чувствителни фолирани стъклотекстолити с този тип тръбички

На този въпрос няма кой да ти даде готов и точен отговор защото времето на експонация зависи от:
- осветеността и нейната равномерност която ще успееш да получиш на единица площ
- типа на самия фоторезист и неговото състояние (колко е стар)
- използвания проявител
и купища други фактори които няма как да разбереш без да си изработиш някаква примерна технология около която да работиш.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети