|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
rgaydarski Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 02, 2011 16:14 Заглавие: стойка за тв |
|
|
Здравейте всички,
Първо искам да уточня, че хабер си нямам от електроника и моторизации.
Това което искам да постигна е: стойка за 32"LED TV, която да се пребира към тавана т.е. когато стойката е в "отворено" положение телевизора е перпендикулярно на тавана, а когато е в затворено положение е успоредно на тавана (TV e долепен до тавана).
Аз виждам нещата изпълними по следния начин - ел.мотор - редуктор - вал, за които е хваната П образна стойка, за която е хват телевизора.
Пак казвам, че съм много бос и може би има по-добър начин (моля да го споделите).
Трябва ми помощ с ел. мотора, регуктора и някаква ел. спирачка, така че когата стойката е прибрана към тавана да не се отваря от тежеста на телевизора.
Както се сещате това се продава в нета, но цената е нереалистична (~$2500), ето и линк към филмче http://www.youtube.com/watch?v=_XTuhSo8yho
поздрави и благодаря |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Deliya Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 02, 2011 17:21 Заглавие: Стойка |
|
|
Изпратил съм Ви лично съобщение. _________________ Няма невъзможни работи, има много трудни работи. |
|
|
 |
erolchy Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 18, 2011 14:37 Заглавие: |
|
|
искам да попитам, дали сте си направили стойката, защото ако не сте имам някои идеи  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|