|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Gena Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 04, 2011 9:59 Заглавие: Заслужава ли си покупката - повредено Sony 32" |
|
|
В друг форум предлагат за продажба повредено Sony KV-32HQ100K, chassis AE-7A. http://www.cinenow.co.uk/products/5277-sony-kv-32hq100 Като в комплекта влизат дизайнерската стойка и изправно оригинално дистанционно. Цена не са обявили, а чакат оферти само за целия телевизор. не го продават за части.
В оторизирания сервиз са казали, че е повредена управляваща платка и че преди са ги пращали в Германия за ремонт. Повредата е, че при включване излизат shipping настройките със MemoryStick logo, все едно телевизора никога не е включван.
От бързото търсене в нета намерих, че това е "стандартен" проблем с този модел и платката се е ремонтирала само в завода в Испания.
Успях да сваля сервизното, така, че ще бъда благодарен, ако ми посочите part number за модула. Да проверя въобще има ли го наличен в нета или по магазините.
Може ли да се ремонтира телевизора и колко ще ми струва удоволствието? За да си преценя целесъобрано ли е закупуването му.
Благодаря предварително!
Последната промяна е направена от Gena на Нед Дек 04, 2011 11:06; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 04, 2011 10:27 Заглавие: |
|
|
Аз такъв телевизор здрав не бих си купил,камо ли повреден.От моя скромен опит кинескопите на тези телевизори са сред първенците предали богу дух.
Не ми е ясно за какво ти е такъв кютук ,след като технологиите дръпнаха толкова напред. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 04, 2011 10:37 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | повредена управляваща платка |
Така викаш на нещо на което не му се вика така.При това има поне два модула,които могат да носят това име.Нали мануала е пред тебе-що не си го определиш сам парт-номера?Имаме един телевизор дето освен някакво мъгляво описание на отдиагностицираната повреда от клиент нема нищо друго.Та кво му е повредено,ама с парт-номер,и колко ще струва ремонта...Ми ако производителя е решил да модифицира и е сложил друг-парт номер кво прайм тогава?
Тоя форум верно хептен затъпя.
Иначе принципно мога да ти доставя всеки един модул от този телевизор....
P.S.А за N-борда-правилно мислиш.
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2984/11071295817905655361322990238ivFjbjdpHHNRMnYdOgMV.JPG _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните!
Последната промяна е направена от Bojilov на Нед Дек 04, 2011 11:17; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
|
 |
Gena Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 04, 2011 10:49 Заглавие: |
|
|
Мислех си, че за около 400лв. общо мога да до оправя и да го ползвам на вилата. А за кинескопа не знаех, че се поврежда. Все пак беше последният "писък" на технологиите от 2002-2003 година.
На времето струваше 1800лв., но добре, че не съм си го купил тогава!
Колкото до технологиите - не мисля, че като изображение някое LCD до 1000лв. може да му се опре като картина и особено като аудио възпроизвеждане.
Bojilov,
Благодаря за отговора!
Колкото до поста ми и описанието - написал съм всичко, което знам от собственика! Затова съм сложил поста си в Общи приказки.
Предполагах, че след като е масов дефект, някой от вас ще може да ме насочи за приблизителна стойност на ремонта на телевизора. Това ми е основният въпрос - заслужава ли си ремонта на този 7-8 годишен ТВ?
Иначе абсолютно си прав за part number - Sony са го сменили, когато масово са започнали дефектите. Но по стария мога да намеря новия и обратно.
Прилагам линк към пълното сервизно, че не знам как да го кача във файлообменника:
http://www.4shared.com/document/tN_6ddFP/Sony__KV-32HQ100_KV-36HQ100__c.html
Лек ден!
p.s.Най-вероятно става въпрос за N-Board, part number A-1405-504-A. В сервизното пише, че частите от модула не подлежат на ремонт и затова няма негова схема. Просто се сменя целият!
http://www.agoraquest.com/viewtopic.php?topic=28421&forum=34 |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|