| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
resprom Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 04, 2011 20:16 Заглавие: Въпрос за зарядно panasonic vw-am7 |
|
|
Искам да попитам за това зарядно panasonic vw-am7
как мога да го приспособя за да зареждам 12 волта 7,5 ампера часа акумулатор. Нормалния заряден ток на зарядното е 1,2 ампера и когато се зареди акумулатора тази лампичка на която пише "charge" изгасва
.
Опитах да огранича зарядния ток на около 400 милиампера с lm317 и по мои сметки лампичката "charge" трябва да изгасне след 18,75 часа "пълно зареждане". Но тя изгасва едва след 1-2 часа. Не знам каква е причината но отзад на зарядното има изведени 2 кабела на които пише "VTR" не знам какво е това но вадят 18 волта напрежение, та идеята ми е да използвам lm317 за да намаля напрежението до толкова, че да не мога да презаредя акумулатора. Ще използвам и друга lm317 ,за да намаля и зарядния ток.Въпросът ми е с колко волта и колко милиампера трябва да зареждам акумулатора та дори и да остане 2-3 дена включен в зарядното устройство той да не се презареди? Благодаря предварително! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Пон Дек 05, 2011 18:57 Заглавие: |
|
|
| Добре, не можете да ми отговорите на по горните въпроси. Сега много моля да ми отговорите на този: Мога ли да зареждам акумулатора с това зарядно "18 на празен ход" и закачен за акомулатора "14,4волта" и има ли проблем. Тока ще го огранича с lm3127. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Дек 05, 2011 19:51 Заглавие: |
|
|
| Сутринта четох цялата тема ама не намерих отговор ако можеш ми отговори. |
|
|
 |
Kacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 05, 2011 20:50 Заглавие: |
|
|
Това зарядно за колко волтов акумолатор е?Ако изключва по напрежение-ти сваляш U и I с LM317,но изходното U на зарядното остава високо и изключва.Може и по време да е.Моето на дрелката зарежда точно един час с максимален ток и изключва.Естествено прецака ми акумолаторите. _________________ [email protected] |
|
|
 |
plamenp Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 05, 2011 22:03 Заглавие: |
|
|
| Ами това зарядно си има изход за зареждане.Вероятно е конструирано за бърз заряд и работи на импулсен принцип.Няма начин да му измериш действителния ток на заряд.Включи акумулатора да се зарежда.След като лампичката изгасне измери напрежението на акумулатора разкачен.Ако то е 14,4В(или в тези граници) всичко е наред. |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 05, 2011 22:15 Заглавие: |
|
|
| resprom написа: | | Добре, не можете да ми отговорите на по горните въпроси. |
При посочената информация можем да ти отговорим по доста традиционни и нетрадиционни начини но понеже това зарядно ми прилича ужасно много на онова зарядно от 90-сетте години на миналия век се присетих че камерата ми си работеше на 12V!
А ти вършиш зверски глупости с техиката!!!
Не че ние не сме ги вършили. но е необходима приемственост - всички аджамии под ножа и базик до спукване
П.П. Не тикай нищо между батерията и зарядното, а за по голяма сигурност сложи един мултицет и виж напрежението при което изключва заряда? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Дек 06, 2011 8:48 Заглавие: |
|
|
Реших вече. Връзвам акумулатора на това на което пише VTR, то пуска 18 волта. Само ограничавам тока с lm317, и връзвам един стар стрелкови волтметър от 50-те години на 20 век, и съм готов. Вия кво ще кажете?
Добре ли е да зареждам акумулатора на 18 волта или е много?
ПС:
Вече съм го пуснал.
Като си присетиш за още нещо си има бутон ЕDIT |
|
|
 |
ststefanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 06, 2011 22:40 Заглавие: |
|
|
| LM317 е последователно на акумулатора и прецаква цялата идея, защото е след контролера на зарядното. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Дек 07, 2011 13:59 Заглавие: |
|
|
| Не ми следите мисълта. Говора, че съм го сложил на жиците където пише VTR от там вади право напрежение 18 волта няма контролери. Питам дали е проблем да се зарежда на 18 волта? |
|
|
 |
|