| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
getza Гост
|
Пуснато на: Сря Юни 22, 2005 13:19 Заглавие: импулсно захранване :) |
|
|
| Направих импулсното захранване от МК за автомобилни усилватели.С няколко промени държи около 250 в.( и положителното и отритзателното) При натоварване с съпротивление 8 ома държи 42 волта без да пада и миливолт.Това са около 5А. Схемата работи отлично. Въпросът ми е как е по удачно да го исползвам - с два усилвателя по 200вата в мост или успоредно.трчбва ми за суббъфер. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 22, 2005 13:21 Заглавие: |
|
|
Опааа нова темичка за "just thalcking"
дам slav4o.com |
|
|
 |
гетза Гост
|
Пуснато на: Сря Юни 22, 2005 13:36 Заглавие: |
|
|
| зна4и искам да използвам два Quad 405.Ако ги вържа в противофаза и в мост ще мога ли от импулсното да изкарам 400В.Имам предвит 4е когато едната платка дурпа 200в от отритзателното напрежение, другата ще взима 200в от положителното - и обратно.Дали ще стане. импулсното дава по 200в на канал. така от двете платки ще изкарам 400в. ??? |
|
|
 |
getza Гост
|
Пуснато на: Сря Юни 22, 2005 13:40 Заглавие: |
|
|
| Ако става така някой вързвал ли е QUAD - a от МК в мост и как ще стане това, работи ли добре. Дайте ми няква схема да обърна входния сигнал за едната платка за да ги вържа в мост. |
|
|
 |
showMANiak Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 22, 2005 13:45 Заглавие: |
|
|
Престани да флудиш форум иначе темичката ще я видиш заключена  _________________ Може и да бъркам..... |
|
|
 |
getza Гост
|
Пуснато на: Пон Юни 27, 2005 11:29 Заглавие: |
|
|
| Добре де , някой все пак може ли да ми каже как да вържа два QUAD-a в мост..... |
|
|
 |
hellios8502 Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 27, 2005 14:14 Заглавие: |
|
|
| Еми с един най-обикновен инвертор на базата на някой оп. усилвател, а я кажи какво направи та сработи схемата на млад констр. щото където и да съм чел за нея все нещо не и е в ред. |
|
|
 |
electronics Опитен потребител

Регистриран на: 15 Апр 2005 Мнения: 238 Местожителство: Бургас /Варна
|
Пуснато на: Пон Юни 27, 2005 19:38 Заглавие: |
|
|
я сподели къде я намери схемата  _________________ Господ прощава, токът - не!
http://drmelectronics.hit.bg/ |
|
|
 |
Vladi Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 28, 2005 20:41 Заглавие: |
|
|
Схемата, съм я правил. Управлението и ако не се лъжа беше с TL494. Със сигурност, няма да ти храни и двата усилвателя. Даже и за единия ще ти е слаба. Защото е реализирана да следи само едното рамо на двуполярното захранване. Аз лично съм захранвал STK4231 с това нещо, и не я захранва както трябва. Но нека и някой друг да се включи. Незнам обаче и до колко и какви корекции си правил по самата схема, ако следи и двете рамена на двуполярното ще е доста по-добре. Те за това и от колектива препоръчват, при двуполярно изпълнение, две реализирани схеми, едната за едното рамо а другата за другото. Като има лека промяна в едната схема, и е уточнена каква е. _________________ BE ON EDGE |
|
|
 |
Ivo Pifa Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 01, 2005 11:55 Заглавие: |
|
|
| Някъде намира ли се схемата на въпросното захранване? |
|