| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
robertvd Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 16, 2012 8:35 Заглавие: Plasma Samsung PS-51C91H-Снежинки в изображението |
|
|
Съсътав
Захранване-DYP-50W2
Logic_LJ41-05188A
Y sus LJ41-0505120A
X sus LJ41-05118A
Main BN41-00878A
бяха надути конденз.в захранването и изгорели два транзистора в
Y борда -88N30W.След подмята на елеметните плазмата заработи
но има като заснежаване в образа има го дори и на син фон без сигнал.
всички напрежения от захранването са наред.моля за съвет в кой от бордовете е проблема ще сложа и снимка дано стане по ясно за дефекта
http://imageshack.us/photo/my-images/191/samsungzv.jpg/ _________________ Robert |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Todorov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 17, 2012 16:14 Заглавие: re: |
|
|
| За PS50C96HD има КИТ. Не са само 2-та транзистора в КИТ-а. Виж да не си пропуснал някое от тези елементчета да провериш. Вероятно имат общо. |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 17, 2012 16:45 Заглавие: |
|
|
Внимателно провери напреженията по контролните точки.Трябва да са си едно към едно като на табелката залепена на дисплея.След това в Y борда има два тримера за донастройване ,завърти леко насам натам ама си бележи преди това на какво положение са .От тази снимка нищо не си личи . _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
robertvd Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 22, 2012 10:00 Заглавие: |
|
|
Извинявам се за закъснелия отговор но не бях тук няколко дни.
На колегата pepi_voinishki1957 да му кажа че напреженията отговарят мерил съм ги няколко пъти,и да питам колегат Todorov ако са деф.само два от транз. задължително се сменя целият КИТ или може само тези дето са дефектни.Не съм ремонтирал до сега такава плазма и може би пропускам нещо.Дефекта е подобен като този в тази тема при братята руснаци http://monitor.espec.ws/section31/topic170472.html
само че в моя случай това смъщение дето се вижда е малко по слабо изразено _________________ Robert |
|
|
 |
rolling_heads Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 22, 2012 12:31 Заглавие: |
|
|
почвай да въритш в Y пробвай да пускаш различни цветове и резолюции например с NOKIATEST.
Снежинките се появяват при смяна на света на пиксела и плавно изчезват.
Та значи въртиш докато почнат да изчезват толкова бързо че да не ги забелязваш. _________________ "Някои неща не могат да се обяснят"
Стара нигерийска поговорка |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 22, 2012 20:22 Заглавие: |
|
|
| Като гледам снимката май проблема ти е в контраста, а не в снежинките. Провери бушона на Zsus борда дали е здрав и виж на изхода дали излиза тая осцилограма? |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 22, 2012 20:45 Заглавие: |
|
|
Според мен първата снимка не показва нищо защото има някакво отражение. Ако трябва да се вярва на снимката на руснаците проблема би трябвало да се намира в Logic_LJ41-05188A или майнборда.за да се изключат тези гадания панела трябва да се пусне в тестови режим за да се изключат проблеми в Y sus LJ41-0505120A и
X sus LJ41-05118A . За този модел не знам как става това но ако питащия се поразрови ще намери. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
|