Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ремонт на батерии

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
JOe_
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Сря Дек 21, 2011 22:18    Заглавие: ремонт на батерии Отговорете с цитат

Здравейте, имам няколко въпроса относно батериите.Моля не се ядосвайте , ако някои въпроси Ви се струват "Тъпи" просто не можах да намеря инфо и за това реших да потърся помощ по форумите:) Така- имам battery pack които е съставен от 4 батерии по 4,5 волта които са свързани последователно, следователно 18 в.Така аз искам да си го направя със акомулаторни батерии и съответно зарядно за тях.Какви батерии са най-подходящи според вас?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
georg77
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Дек 21, 2011 22:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Батерия от винтоверт на 18волта със зарядното или 2 по 9 волта акумулаторни батерии.Но колко A/h само ти си знаеш Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
gigant
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Дек 21, 2011 23:04    Заглавие: За батериите Отговорете с цитат

Ако искаш адекватен отговор - кажи какво ще захранваш и колко време искаш да рабори с едно зареждане? Сиреч - каква е консумацията, непрекъсната ли е или от време на време, при какви температури работи, какъв габарит и тегло ти трябват, колко искаш да изкарва с едно зареждане и колко често ще презареждаш батериите?
Щото примерно миньорските лампи и дистанционните на телевизорите са на 3 волта, но ако искаш да минеш на акумулатори нямат нищо общо
Върнете се в началото
JOe_
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Дек 21, 2011 23:21    Заглавие: Re: За батериите Отговорете с цитат

Така за металотърсач ми трябват ,непрекъснато се консумира но при детекция консумацията съответно е по голяма.Понеже разгледах доста сайтове за плсоки батерии 4,5 волта не можах да разбера по колко мАh са, така че не мога да кажа точно ,но според мен са околко 2000-2500 най-много.Температурите на работа са според врвмето ,така че в широк диапазаон +40 до -5 .Кутииката на батериите е с размери 20/5/8 см ,теглото да не е повече от 800-1000 гр.Въпроса относно времето на работа -поне 6 часа.

Аз си мислях да взема 15 батериики ААА и да ги свържа последователно , но ще ми трябва зарядно -някакви идеи на колко волта и колко ток трябва да е?
Върнете се в началото
ststefanov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Дек 21, 2011 23:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Използвай акумулатори от лаптоп и ги зареждай на него.
Върнете се в началото
JOe_
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Дек 21, 2011 23:30    Заглавие: Отговорете с цитат

и това си го мсилех Smile

Exclamation Arrow Не се отговаря с този бутон Exclamation
Върнете се в началото
JOe_
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Дек 21, 2011 23:46    Заглавие: Re: За батериите Отговорете с цитат

JOe_ написа:
Така за металотърсач ми трябват ,непрекъснато се консумира но при детекция консумацията съответно е по голяма.Понеже разгледах доста сайтове за плсоки батерии 4,5 волта не можах да разбера по колко мАh са, така че не мога да кажа точно ,но според мен са околко 2000-2500 най-много.Температурите на работа са според врвмето ,така че в широк диапазаон +40 до -5 .Кутииката на батериите е с размери 20/5/8 см ,теглото да не е повече от 800-1000 гр.Въпроса относно времето на работа -поне 6 часа.

Аз си мислях да взема 15 батериики ААА и да ги свържа последователно , но ще ми трябва зарядно -някакви идеи на колко волта и колко ток трябва да е?

Намерих на едно място пише че батериите са по 450 мАh
Върнете се в началото
gigant
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Дек 21, 2011 23:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Не е много добра идея - батерията от 4.5в е доста повече от 2500mAh, a акумулатор в ААА размер едва ли ще намериш повече от 1000-1200.
Освен това батерия от 15 клетки няма да изкара много. Моя съвет е 3 оловни акумулатора 6V/4Ah - това е евтино (под 20лв), но тежко решение - със сигурност ще е над килограм. Скъпото , но леко решение е Li-ion - както колегата препоръчва от лаптоп. Лошото е, че не знам нито един лаптоп на 18в - все са или 10.8 или най-много 14.4в. А зареждането на Li-ion батерия не е проста работа, особено за батерия от 5 клетки и едва ли ще се решиш да си го правиш сам.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети