Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ORION- EW

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Модераторско кошче

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
emo-evropa
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Дек 20, 2011 16:16    Заглавие: ORION- EW Отговорете с цитат

Здравейте, шасито е 11AK19P5, кинескопа е 25"има проблем с корекцийте- лоша спойка на кондензатор прекъснало съпротивление 2.7 ома и след много ровене открих и проблем в бобината L604, на която пише 30002031 и на долният ред HJC0108Q. С каква бобина мога да я заменя, че имам само с кръгъл корпус като електронските, но образа е доста по тесен дори и след реглаж от сервизен режим. Като корегирам кондензаторите се оправя, но се притеснявам да не вкарам крайното стъпало в кофти режим като С613 от 27нф става 39нф. От какво шаси мога да свля потходяща бобина или ако се сещате как мога да реша проблема Моля споделете.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Дек 20, 2011 18:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Остави кондензаторите каквито са си били.Нищо не ти пречи да си навиеш или отвиеш малко жица от тая дето си сложил. Или пък размотай дефектната бубина ,дръпни си една дължина горе долу със същото сечение и си я намотай.Работа за 15мин.
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Враца

МнениеПуснато на: Вто Дек 20, 2011 23:02    Заглавие: Заглавие: ORION- EW Отговорете с цитат

Някои колеги понякога ми викат,че съм боклучар,ама всички в града ни опират до мен в такива, уж незначителни ситуаций.Често ползвам бобини от стари грундици и други таралясници с подобно предназначение.Ако не стане от един модел и фирма-пробвам с друга и винаги се получава.Никога,до днес не съм пренавивал бобини-винаги в боклуците се намира нещо полезно.Сигурно в кашоните ще намеря такава,ама нямам навик да ги надписвам коя бобина от какъв тв. е.Пробвай с няколко,пък ако не става съвсем-СЕРВИЗ МОДЕ!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Модераторско кошче Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети